Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijerka poručila

Kosor: Milanović stalno komentira nešto što nije vidio

\'20.01.2011., Banski dvori, Trg sv. Marka 2, Zagreb - Konferencija za medije premijerke Jadranke Kosor o mjerama za gospodarski oporavak.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunić/PIXSELL
02.04.2011.
u 15:59

Da se njih pita onda poglavlje 23. ne bi zatvorili još 50 godina, rekla je premijerka Kosor

Komentirajući izjavu čelnika SDP-a Zorana Milanovića da HDZ ide u prekrajanje izbornih jedinica zbog krivotvorenih popisa birača premijerka Kosor je nakon sjednice Vlade poručila kako je to teško komentirati, 'jer Milanović stalno komentira nešto što nije vidio.'

 - Budući da čelnik stranke opozicije nije vido prijedlog i nema relevatnu informaciju bilo bi logično da to ne komentira. Mi usuglašavamo taj prijedlog zakona a onda ćemo mu ga I pokazati – rekla je Kosor.

Smatra kako je siptomatično da ni jednu odluku, prijedlog ili sugestiju Ustavnog suda SDP smatra da ne treba poštovati niti uvažavati, što nije dobro.

- Mi u vladi smatramo da treba biti suprotno i da se odluke Ustavnog suda moraju provodoiti. Oni su to ignorirali, od odluke oko povrata duga umirovljenicima do one  vezane za referendum. To nije dobro jer se institucije hrvatske države moraju čuvati i jačati a to je i Ustavni sud – poručila je.

Vezano pak za Milanovićeve optužbe oko poglavlja 23. premijerka i za to smatra da on to ne bi trebao komentirati jer stranka kojoj je on na čelu nije pridonijela da se to poglavlje uspješno zatvori. Primjerice, SDP je bio protiv zakona o sprečavanju sukoba interesa što je jedno od mjerila za zatvaranje poglavlja 23, također i protiv zakona o policiji, koji je također jedno od mjerila.

- Zato je neprihvatljivo slušati te procjene, a dakako da se njih pita onda poglavlje 23. ne bi zatvorili još 50 godina – rekla je.

Kosor je poručila kako i nema vremena komentirati Milanovićevu izjavu da EK već priprema izvješće za jesen, što bi značilo da nisu sigurni u završetak pregovora, no ipak je dodala da Vlada radi svakodnevno jer su to posljednji metri za svladavanje preperaka za zatvaranje poglavlja 23 i završetak pregovora.

 - I mi ćemo to učiniti, bez ozbira koliko SDP ne sudjelovao, a uostalom to se od njih niti ne očekuje. Mi imamo čvrstu potporu u parlamentu, pa smo i zakon o sprečavanju sukobu interesa i policiji ipak donijeli – zaključila je.

Ključne riječi

Komentara 542

HE
heron
21:10 02.04.2011.

bolje bi ti pristajalo neuračunljiva

HE
heron
21:33 02.04.2011.

o čemu ti idiote

OB
-obrisani-
16:10 02.04.2011.

jadna drzava sa rambima i milanovicima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije