Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan europe

Kosor: Antifašizam je ugrađen u temelje hrvatske državnosti

kosor
Žarko Bašić/PIXSELL
09.05.2010.
u 12:20

Odbacujem svaki pokušaj relativizacije antifašističkog pokreta u Hrvatskoj, poručila je premijerka Jaranka Kosor na današnjem obilježavanju 65. obljetnice pobjede nad fašizmom i Dana Europe.

Antifašizam je ugrađen u temelje hrvatske državnosti. Odbacujem svaki pokušaj relativizacije antifašističkog pokreta u Hrvatskoj, poručila je premijerka Jaranka Kosor na današnjem obilježavanju 65. obljetnice pobjede nad fašizmom i Dana Europe u prepunoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Predsjednica SABA RH Vesna Čulinović-Konstantinović zaradila je veliki pljesak kada je kazala da traži izjednačenje antifašista s hrvatskim braniteljima što, kaže, podržava i dio braniteljskih udruga, naklonjenih antifašistima.

U ime predsjednika Ive Josipovića govorio je njegov savjetnik Predrag Matić Fred, a nazočnima se obratio i Luka Bebić, ujedno i predsjednik Odbora za obilježavanje 65. godišnjice pobjede nad fašizmom.

Komentara 313

OB
-obrisani-
13:23 09.05.2010.

i Hrvatska u antifašizam ! Smrt fašizmu - Sloboda narodu !

OB
-obrisani-
21:38 09.05.2010.

danica_balota, 30. svibnja, Tuđmanov Dan državnosti pozdrav vaš zmijicamala

Avatar best vocal
best vocal
13:13 09.05.2010.

JACO u propast nas vodiš!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije