Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
češki veleposlanik
Povratak na članak

Košatka: Reći 'ne može' ćirilici znači biti i protiv Čeha

Za zemlje EU nema pravila, ali Unija kontinuirano radi na unapređenju prava manjina.

Komentari 8

AR
argonaut11
08:50 19.12.2013.

---Našao se pravi za davati ovakve izjave.Koliko znadem vi ste u češkoj dali puna prava sudetskim njemcima,ciganima i hrvatima...daj molim te ne drami,znadeš vrlo dobro da prijepor oko manjinskih prava imamo samo kad su u pitanju srbi a siguran sam da i ti kao i cijela EU znade zbog čega pa stoga ne laprdaj.

VL
JN
jura.nanuk
22:37 18.12.2013.

Ne dirajte prava manjina. Mađari, Česi i Talijani nemaju veze sa sukobom Hrvata i Srba oko ćirilice. O upotrebi ćirilice u Vukovaru neka se dogovore Hrvati i Srbi u Vukovaru. No zbog sukoba oko ćirilice bilo bi glupo ograničavati prava i slobode svih ostalih nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

VL
Avatar Chicha
Chicha
07:16 28.12.2013.

Sta reci a ne zaplakati.

VL
Avatar pf
pf
10:11 19.12.2013.

Da nije stožeraša i pokušaja državnog udara, Srbi ne bi ni znali da je ćirilica njihovo pismo. To bi značilo da je latinica hrvatsko pismo. To je glupost. Talijanska diplomacija još šuti. Ukoliko referendum bude aktualan Hrvatska će imati velikih problema a, od stožeraša će svi dignuti ruke. Kao i od Čondića sa Splitske rive kada je baljezgao o domorodnim amebama i dignitetu hrvatskog bespuća, a nakon toga su HDZ i Sanader poslali Gotovinu na robiju u Haag, a Perković im je zbrisao u zastaru.

VL
SR
sta_reci
07:29 19.12.2013.

I ja mislim da bi referendum trebalo ograniciti na Vukovar kao mjesto najveceg stradanja, i da je sve ostalo podvala. Stozer za obranu Vukovara se trebao ograniciti na to stu mu u imenu stoji i zabraniti cirilicu u Vukovaru do daljnjega, nepoznato mi je zasto zele mijenjati uvjete za uvodenje dvojezicnosti za sve ostale manjine, mislim da to nije u redu.

VL
Avatar Semper5
Semper5
10:37 19.12.2013.

Osobno smatram da je trebalo revidirati neke druge stvari, kao što su obvezno školovanje u jedinstvenim javnim državnim školama, na hrvatskom jeziku, po hrvatskom nastavnom programu, za sve i svuda. Manjinske škole tko želi, kako je to svuda u Europi.

VL
DU
Deleted user
09:09 19.12.2013.

Vidim počele pripreme za destrukciju i ovog referenduma. Zanima me što o tome misli Severina.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.