Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Korumpiranost je zapravo zakonito obilježje mikrodržave

Veći troškovi po glavi stanovnika za javne usluge proistječu iz nepostojanja ekonomije velikog obujma.

Komentari 8

DU
Deleted user
17:09 26.04.2018.

Samo dijelom je tako. Irska je tek malo veca od RH ukupnom povrsinom.Belgija, Nizozemska, Luxemburg jos i manje. Poljska,Slovacka,Rumunjska , Ceska , Madjarsak i Bugarska su samo u nekim sektorima nesto bolje od nas - sve imaju masovno iseljavanje, netto placu manju realno nego u RH! Grcka, Portugal,Spanjolska, Italija imaju visok postotak iseljavanja, korupcije itd. UK odavno nije ona "industrijska" Britanija od pred 40 i vise godina.Itd. Jedno je Njemacka drugo sva ostala kukavelj vise manje.

VL
VI
Vito
08:51 27.04.2018.

Korumpiranost je zapravo zakonito obilježje mikrodržave ::: Samo se zapitajte: Je li korupcija to što "Upravni sud" riješi tužbu "Strabaga" u drugom tjednu od podnošenja??? __ Poznato je kako "Upravni sud" sudi u prosjeku četiri godine te nako proteka četvrte godine ljudi mogu očekivati "presudu". __ Ne "navijam" za "Strabag", ali je stvarno sudsko čudo da se presudilo u drugom tjednu od podnošenja tužbe. __ Ili se tu u sudstvo uplela politika, ili su odjednom, od travnja 2018.g. sudovi poboljšali učinkovitost???

VL
CA
Cafa
01:18 27.04.2018.

Zanimljiv argument. Ali ne slažem se da tako to bude u pravilu. Ima malih država koje su uspješne. Pa evo neka pogleda samo preko Bregane, duplo manje stanovnika a nema virusa kroni ekonomije, podobništva i uhljebništva.

VL
PR
prokurator
12:40 26.04.2018.

odličan članak, trijezan pogled na ekonomsku paradigmu, bez ideoloških bedastoća.

VL
DO
domxerex
13:40 27.04.2018.

Kako se peru. Korumpiranost je zapravo glavno i jedino obilježje našeg pravosuđa i zakonodavstva. Pola zakona kod nas ima brkove i bradu (da ne kažem ime i prezime zbog koga je donešen zakon). Kod nas je najkorumpiranije pravosuđe. Što je viša instanca to je korumpiranost veća. Po onoj narodnoj - riba smrdi od glave ali se čisti od repa.

VL
DU
Deleted user
20:16 26.04.2018.

Je li poanta ove Boškovićeve pisanije da je Hrvatska trebala ostati u Jugoslaviji ? Zašto nije spomenuo Irsku, Dansku, Finsku, Norvešku... koje su po broju žitelja u razini Hrvatske ? Ili jednu Estoniju koja je po njegovoj klasifikaciji vjerojatno nanodržava ?

VL
DU
Deleted user
13:19 26.04.2018.

..bravo ratko,svaka ti dala!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.