Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TREND

Koriste razne tehnike: Velik porast krađa goriva u SAD-u, policija upozorava vlasnike vozila

High gasoline prices at a Mobil station in West Hollywood
Foto: BING GUAN/REUTERS
22.03.2022.
u 11:34

Cijene goriva značajno su rasle i u SAD-u su došle na rekordne razine što je posljedično dovelo i do velikog povećanja krađa goriva

Američka policija upozorava vlasnike vozila da poduzmu mjere kako bi zaštitili svoje limene ljubimce koji su sve češće meta lopova. No, ovdje se ne radi o krađi automobila, već o krađi goriva koja za vlasnike može biti jako skupa.

Cijene goriva značajno su rasle i u SAD-u su došle na rekordne razine što je posljedično dovelo i do velikog povećanja krađa goriva. Oni koji kradu na malo bušilicom probuše rezervoar i čekaju da gorivo iscuri. Tu su posebno na meti SUV-ovi zbog svoje visine i lakšeg pristupa, no i zbog činjenice da imaju veće rezervoare nego druga vozila.

Jerry Thayil radi na benzinskoj postaji u Houstonu i već se nekoliko puta susreo s krađama. Kod njega dolaze 'ambiciozniji' lopovi koji napune rezervoar do kraja i bježe. On je za CNN prošlog tjedna ispričao kako je tri dana za redom imao krađe u kojima je šetat bila između 5 i 6 tisuća dolara. Jednom je i potrčao za kradljivcima.

- Nisam im htio dopustiti da kradu i da izgubimo još 1200 ili 1300 dolara. Odlučio sam učiniti nešto i trčati za njima - rekao je Thayil čiji je otac vlasnik benzinske postaje.

Jednog je dana primijetio odstupanja u razinama goriva u stanici te je pregledao snimku i vidio tamni monovolumen koji je bio parkiran preko poklopca gdje su se nalazili spremnici goriva. Kaže kako vjeruje da je kombi imao posebni otvor kroz koji su putnici mogli doći do spremnika i ukrasti između 300 i 350 litara dizela.

Policijska postaja iz Atlante objavila je ranije ovog mjeseca kako su uhitili čovjeka koji je 'probio spremnik i krao gorivo'.

- Tijekom zločina osumnjičenik je koristio bušilicu kako bi probio rupu na spremniku što je rezultiralo troškom od više stotina dolara ili tisuća dolara žrtvi koja mora popraviti štetu - objavili su.

Policija navodi i kako se krađa otkrije tek kasnije, kada vlasnik dođe na benzinsku postaju i počne točiti gorivo koje procuri iz automobila.

Pogledajte i video: Na benzinskim postajama diljem Hrvatske od noćas niže cijene goriva

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Asterix
Asterix
11:51 22.03.2022.

Kako bi tek krali da su im cijene poput naših.

UP
uporan
13:41 22.03.2022.

“Vjest” uopce nije vjest ili je Lanza vjest! Prosjecni reservoir goriva je vrijedan 5 prosjecnih satnica a bjeg sa pumpe je dovoljno registrirati videosnimkom da se vlasniku vozila suspendira vozacka dozvola. Suspendirana vozacka je takoder automatski suspendirano osiguranje. U preko 40 godina koliko sam u Americi nisam cuo o kradi goriva iz auto rezervara! Jednom sam cuo o POKUSAJU krade iz kamionskog rezervara (ali ti rezervari su 1200 litara) i tu nema kaznjavanja sudom. Kamiondije su brutalan soj ljudi. Kazna je kastriranje na zivo. Dvadesetak razjarenih kamiondija zgrabe bedaka i on postaje kontratenor u dvadesetak sekundi (ukoliko ne iskrvari prije nego promjeni karijeru u pjevaca).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije