Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.03.2015. u 12:00

Prvi se put između predsjednice i premijera ne vuku repovi konflikta

Kad za koju godinu netko poželi zaguglati i u arhivi pronaći fotografiju ili videozapis početka prvog sastanka novoizabrane predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Zorana Milanovića, začudit će se jer takvoga u arhivi pronaći neće. Naći će priopćenje i izjave protagonista, no zajednička slika ne postoji. Prvi put se, naime, dogodilo da premijer zabrani bilo kakvo zajedničko "slikavanje" sebe i predsjednice. Čak je istjerao i osobnog fotografa predsjednice!? Nedoživljeno. No, to je naš Zoran. Kaže potom, hladan k'o špricer: "Nije važna forma, nego sadržaj."

Pa kad je o sadržaju riječ, izjave nakon "diskretnog" sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost optimistične su i svi govore da im se sviđala atmosfera. Svjedoci kažu da je atmosfera uistinu bila korektna, "premda žustra". Nije išlo glatko, ali prvi se put nakon neke "razmjene" mišljenja između nove predsjednice i premijera ne vuku repovi konflikta i osporavanja. Predsjednica kaže da je ona pružila ruku koja ostaje pružena i dalje, za nove, buduće zajedničke "radne akcije" s premijerom. Na to i on kaže da prihvaća pruženu ruku.

Sad, možemo li i mi vjerovati toj brzonadošloj pristojnosti i međusobnom uvažavanju sjećajući se još nedavnih "streljana" dvoje utjecajnih političara Hrvatske? Svejedno, važno je da se ne nastavi omalovažavanje, ne osobnosti ovo dvoje državnih dužnosnika, nego funkcija koje obavljaju. S obzirom na situaciju u zemlji i na broj i težinu reformi koje nas čekaju, one će nam nanijeti dovoljno boli i stresa pa je najmanje što javnost očekuje da predsjednica i premijer, pogotovu tamo gdje su i zakonski upućeni jedno na drugo, dodatno ne otežavaju. Na Pantovčaku očekuju nastavak iskazanog minimuma korektnosti između predsjednice i premijera. Može se pretpostaviti da će i u Banskim dvorima zadržati taj postignuti minimum. No, ne očekujmo sada da ovo bude "početak jednog divnog prijateljstva", poput onog u filmu Casablanca.

>> Prvi susret Grabar-Kitarović i Milanovića: 'Atmosfera je bila baš dobra'

>> 'Nacionalna sigurnost je definitivno ugrožena!'

Komentara 11

KL
Klarahrv
12:14 13.03.2015.

S kim Milanovic moze biti prijatelj ? To je bolestan covjek.

Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
12:33 13.03.2015.

Kad se pomisli da ne može primitivnije, milanović nas brzinom svjetlosti demantira. Može. Može toliko primitivno koliko razumna ljudska svijest nije u stanju niti sanjati. Bahato. Primitivno. Jadno.

DU
Deleted user
12:24 13.03.2015.

Nerazumjem zašto nova predsjednica uporno traži sklonost ovog nesposobnog premijera koji joj još nije ni čestitao na izboru, ne poštuje je, ignorira je i ne priznaje kao predsjednicu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije