Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi

Koprivnički Centar za socijalnu skrb pod nadzorom Ministarstva

'21.10.2011., Koprivnica - Ulaz u koprivnicku ispostavu Centra za socijalnu skrb. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
01.08.2013.
u 12:10

Anonimno pismo, potpisano samo s 'radnici', primili i župan, sindikati, mediji, političke stranke

Koprivnički Centar za socijalnu skrb već je mjesecima pod nadzorom Ministarstva socijalne politike i mladih zbog narušenih međuljudskih odnosa.

Dale smjernice...

Problemi su počeli nedugo nakon što je u listopadu prošle godine na čelo Centra došla Sandra Poznić. Ministarstvo je počelo primati anonimne pritužbe djelatnika uperene protiv ravnateljice. U njima su djelatnici tvrdili kako su izloženi mobingu.

Potom je sama S. Poznić, u siječnju ove godine, zatražila izvanredni nadzor. Njega je Samostalna sluužba za upravni i inspekcijski nadzor i obavila 14. ožujka.

\"Predstavnice Ministarstva socijalne politike i mladih obavile su stručni posjet Centru za socijalnu skrb Koprivnica. Pri stručnom posjetu obavljen je razgovor s ravnateljicom Centra Sandrom Poznić te naknadno sa svim zaposlenicima. Predstavnice Ministarstva su po obavljenim razgovorima dale smjernice ravnateljici, ali i zaposlenicima u cilju nadilaženja nastalih problema.

\'Pod tabletama\'

Ministarstvo socijalne politike i mladih prati situaciju u koprivničkom Centru i tijekom rujna doći će do novog stručnog posjeta. O tome jesu li i kakvi su pozitivni pomaci u posljednjem razdoblju učinjeni, ovisit će daljnji potezi\" - piše u odgovoru iz Ministarstva na naše pitanje o tome što se to događa u koprivničkom Centru za socijalnu skrb.

Neposredan povod bilo je novo anonimno pismo, potpisano s \"radnici\", poslano ovih dana Ministarsvu, koprivničko-križevačkom županu Darku Korenu, županijskoj pročelnici za zdravstvo i socijalnu skrb Branki Cuki, sindikatima, političkim strankama i medijima.

U njemu se tvrdi kako je situacija u koprivničkome Centru za socijalnu skrb \"neizdrživa i neodrživa\", kako će neki zaposlenici zaštitu od navodnog mobinga zatražiti na sudu te će se \"obratiti tijelima Europske unije\", kako dio radnika radi pod tabletama za smirenje \"ako već nisu završili na hitnoj zbog izuzetnog stresa\".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije