Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjene kvote

Koprivničke srednje škole na jesen upisuju 57 učenika manje

skola
Arhiva VL
13.06.2010.
u 13:35

U Srednjoj školi više se neće školovati administrativne tajnice, a ekonomski tehničari spali su na jedan razred. Obrtnička škola ostaje bez autoelektričara.

Koprivnička srednja škola na jesen će ostati bez dva odjeljenja prvih razreda jer Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa nije prihvatilo prijedlog županijskih stručnih službi da se u Srednjoj školi i dalje školuju administrativne tajnice. Ti kadrovi, tvrde, teško ili gotovo nikako ne nalaze posao.

Gimnaziji više

Ujedno su ekonomski tehničari u istoj školi svedeni na samo jedno odjeljenje dok je Obrtnička škola izgubila autoelektričare tako da će prvi razredi u spomenute dvije srednje škole na jesen krenuti sa 57 učenika manje u odnosu na početak prošle nastavne godine.

Međutim, kako navodi Mladen Antolić, pročelnik županijskoga Upravnog odjela za prosvjetu, ipak nije sve tako crno.

- U slučaju većeg priliva kandidata postoji mogućnost da se naknadno ipak ishodi otvaranje još jednog odjeljenja ekonomskih tehničara - kaže Antolić.

Inače, spomenutim smanjenjem Srednja škola više ne nosi primat županijske srednjoškolske ustanove s najvećim brojem učenika prvih razreda, što će od jeseni pripasti koprivničkoj Obrtničkoj školi.

Antolić se nada da usprkos tome nitko u Koprivnici neće ostati neupisan, pogotovo što je povećan broj mjesta u Gimnaziji Fran Galović, a od jeseni se otvara i školovanje u glazbenoj školi Fortunato Pintarić s dva srednjoškolska usmjerenja sa 17 kandidata.

Uz to nema nagovještaja da će i priliv iz osnovnih škola bit veći od uobičajenoga, a ovaj put riječ je o 356 učenika završnih razreda.

Mjesta za sve

No tome valja pridodati i učenike osnovnih škola iz ostalih obližnjih mjesta Podravine koji u pravilu svoje školovanje nastavljaju u Koprivnici, ali te brojke ovog put neće proći 300 učenika.

- Svi učenici koji završavaju osmogodišnje školovanje ne opredjeljuju se i za srednje škole, a i dio njih kandidira za škole izvan ovog područja tako da je oduvijek bilo mjesta i za učenike koji dolaze u Koprivnicu, a tako će biti i ove godine. No pitanje je hoće li se svi moći upisati u željena usmjerenja - kaže Antolić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije