Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljni šangutom

Koordinacija braniteljskih udruga: Na djelu zapošljavanje politički podobnih

Zoran Šangut
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
14.12.2014.
u 00:05

Tim imenovanjem ministar branitelja Predrag Matić pokazao je da nema sluha za potrebe branitelja niti Vukovaraca jer ne nalazimo niti jedan razlog za njegovo imenovanje, kazao je Franjo Šoljić

Na konferenciji za novinare Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara izrazila je na konferenciji za novinare nezadovoljstvo imenovanjem Zorana Šanguta ravnateljem Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

- Tim imenovanjem ministar branitelja Predrag Matić pokazao je da nema sluha za potrebe branitelja niti Vukovaraca jer ne nalazimo niti jedan razlog za njegovo imenovanje obzirom da je riječ o umirovljenom branitelju koji je svoju egzistenciju riješio mirovinom, a član je i Nadzornog odbora HRT-a za što prima naknadu te živi u Zagrebu, rekao je predsjednik Koordinacije Franjo Šoljić. Dodao je i kako su uz Šanguta posao u Centru dobili i predsjednik vukovarskog HNS-a Nenad Bučko, koji je do sada radio u Borovu i u vrijeme natječaja je radio u tvornici Borovo. Isto tako posao u Centru dobila je i jedna osoba iz Osijeka.

Šoljić navodi kako su se sva ta imenovanja dogodila iako je bilo prijavljeno više kandidata iz Vukovara. 

– Pitamo se je li Memorijalni centar zamišljen kao poligon za ostvarenje političkih ciljeva i zapošljavanja podobnih i poslušnih, istakao je Šoljić. Iz Koordinacije su upozorili i na iznimno tešku situaciju u tvrtki Borovo u kojoj je, kako je rekao Šoljić, broj radnika u godinu dana prepolovljen.

- Od HEP-a je pozajmljeno preko 10 milijuna kuna uz kamatu od oko 7 posto,  a unatoč tome što je odobrena pred stečajna nagodba, planira se uzeti od HBOR-a kredit preko 30 milijuna kuna. Takvim se pozajmicama ova tvrtka smišljeno gura u propast. Zašto to javnost ne zna i zašto ekonomski i gospodarski analitičari ne progovore o tome, rekao je Šoljić. Istakao je i da hrvatski branitelji neće zatvarati oči pred nepravdom jer su željeli stvoriti državu u kojoj bi se trebala poštivati ljudska prava, a svaki hrvatski državljanin trebao bi imati pravo na dostojanstven život.

>>Koordinacija braniteljskih udruga iz Vukovara traži odgovore iz HRT-a

>>Osnovana još jedna Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Komentara 21

BU
Bulaba
08:44 14.12.2014.

Oh, koje iznenađenje, jedini lik koji je potvrdio da je Matić uništio osam milijuna tenkova izabran za ravnatelja od strane, gle čuda, Matića.

FR
freza22
03:28 14.12.2014.

Sada mi je jasno zašto je dotični gospodin podržao ministra Matića!

BO
borovko
06:16 14.12.2014.

Red je da lijepo pozdravimo našu mladu nadu o kojoj je ovisio naš opstanak i da se zapitamo : što sada? Kako ćemo dalje bez njega? Naravno da je "kvalitetan, stručan i iskusan", pri tome mlad i politički aktivan kadarr , uvijek tražen, pogotovo u ovom našem malom gradu. " Čestitamo" Memorijalnom centru na novom voditelju marketinga! Čovjek ima CV za poželjeti! ( naravno, neprovjerene informacije - ne smijete mi sve vjerovati) - do 2011-2012 g. Nitko čuo za njega, osim , ispričavam se , Ferijalnog saveza, mame, tate i ostale uze i sire obitelji. - zato ima jako izražene druge kvalitete:bolesno ambiciozan, socijalno neosjetljiv, bahat i naravno , tada jako traženi posebni " mentalni sklop" ( prijevod na hrv: član HNS) - odmah je, kao takav stručnjak, imenovan direktorom jednog našeg , sada bivšeg poduzeća. - naravno dobio je sve prema zaslugama uključivši i osobni auto ( za koji se poslije emotivno vezao) - nakon našeg slavnog pripajanja, on trpi duševne boli. Pokušava se probiti na lokalnim izborima, njegovi " veliki" planovi za za spas BS propadaju, mijenjaju mu se radna mjesta, a sve kako bi i dalje ostao rukovodeći kadar, ili kako se sam prezentirao " jedan od direktora" - zadnje radno mjesto " voditelj marketinga"!? Čovjek nije znao pronaći svoje radno mjesto mjesecima i tako, lutajući po bespućima našeg malog grada, pronadje sam sebe u Memorijalnom centru. Pa nije to bilo tako teško, nakon toliko rukovodećeg iskustva, pogotovo u marketingu. Čestitamo ovoj instituciji na izboru i zahvaljujemo! ( ipak smo oslobodili jedan od 13 auta, a naše mlade nade čekaju u redu za njega)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije