Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Konzervatorima smeta žarka crvena boja na dvorani 'Branimir', ali Grad je ne misli mijenjati

Dvorana Branimir
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
13.12.2013.
u 14:00

Konzervatori su još 2010. godine utvrdili da se takvo pročelje ne uklapa u okolinu

Iako je gotovo 12 milijuna kuna vrijedna sportska dvorana “Branimir” koprivničke Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” u funkciji već više od tri godine, nedavno je ponovno aktualizirano pitanje njezina vanjskog izgleda.

Obveza investitoru

Gradski vijećnik laburista Siniša Bosanac od gradonačelnice Vesne Želježnjak (SDP) zatražio je objašnjenje zašto do danas, suprotno nalogu Uprave za zaštitu kulturne baštine pri Ministarstvu kulture iz 2010. godine, Grad nije obvezao investitora, tvrtku “Koprivnica sport”, da “aluminijske panele u žarko crvenoj boji, koji svojim koloritom nisu prilagođeni neposrednoj okolini” uskladi s okolinom.

Uprava za zaštitu kulturne baštine tvrdila je tada da “dio izvedenih radova koji se odnose na postavu fasadnih aluminijskih panela nije u skladu s točkom 2. posebnih uvjeta zaštite kulturnih dobara”.

Idejni projekt

Gradonačelnica je u odgovoru gradskom vijećniku laburista kazala da je za izgradnju školske sportske dvorane u Školskoj ulici u Koprivnici izdana građevinska dozvola Osnovnoj školi “Antun Nemčić Gostovinski” te je prvobitni investitor promijenjen na tvrtku “Koprivnica sport”.

“Uporabna dozvola izdana je tvrtki “Koprivnica sport” 27. travnja 2010. godine. Na tehničkom pregledu nadležni konzervatorski odjel dao je primjedbu vezano uz završno oblikovanje pročelja, ali primjedba nije bila uvjet za izdavanje uporabne dozvole. Vrsta i tip završne obrade pročelja (aluminijski paneli u crvenoj boji i staklo) bili su definirani još u idejnom projektu. Pročelje je izvedeno tehnički ispravno i nema utvrđenih nedostataka, tako da trenutačno nema potrebe da se investitora obveže na zamjenu aluminijskih panela”, istaknula je u odgovoru koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Iako smo na tu temu zatražili (novi) službeni stav Uprave za zaštitu kulturne baštine pri Ministarstvu kulture, odgovor tijekom jučerašnjeg dana nismo dobili.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije