Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

'Konzervativna revolucija' ili - u 
II. svjetskom ratu je još samo ljevica

Hrvatskom kršćanskom konzervativizmu oba su zla – i komunističko i ustaško – posve strana, kao i nostalgije koje ih prizivaju

Komentari 8

BA
bakulušić
09:50 25.05.2018.

Takozvani ljevičari su najosjetljiviji kad netko dira u njihova "stečena prava" i spremni su svim sredstvima zaštititi "stečeno pravo" da država ostane u njihovim rukama. Pa nisu njihovi očevi bez veze ginuli na Sutjesci i po bosansko-hercegovačkim vrletima. I nisu njihovi očevi bez veze zakopavali žive ljude. Svako zašto ima svoje zato!

VL
RE
REYAM
14:15 25.05.2018.

Svatko misli da je on u pravu i nastoji na svaki način domoći se što većih "prava", a pri tome spočitava drugome njegova "stečena prava" i njegovo mišljenje da je on u pravu.

VL
Avatar Stargate
Stargate
10:47 05.06.2018.

jako dobar i točan tekst....

VL
VI
Vito
10:37 25.05.2018.

Milan ivkošić radi 1970/71 kao zamjenik glavnog urednikaTjednog lista omladine ... kolumne u Studentskom listu, Omladisnkom tjedniku ... __ Toliko o njegovj verodostojnosti o kojoj pišu u očito prilagođenom članku Wikipedije kako bi zaboravili njegovu funkciju u vrijeme Hrvatskog proljeća, kad su stradaki Hrvati, a on ostao nedodirljiv pa dobio odličje jugogenerala Redom Danice hrvatske s likom Antuna Radića __ Kako se i dalje provodi brisanje hrvatske povijesti od onih koji su neoštećeni izbjegli kažnjavanje tijekom Hrvatskog proljeća. __ I takvi danas pišu o tradicionalnim vrijednostima hrvatskog naroda __ Mogao bih napisati da mi je zlo od takvih kaputaša koji zaboravljaju što su bili u vrijeme komunističkog terora nad Hrvatima __ Budiša nastradao, a ovaj nije- pitam se zašto??? - Budiša je tada bio student, a ovaj pisao za studente. __ Zar nije lijepo što su uspjeli od danas ukinuti "osobne podatke" - baš kao naručeno od UDBA-e. __ I lustracija je od danas "zabranjena".

VL
LA
Latz
09:30 25.05.2018.

"Hrvatskom kršćanskom konzervativizmu oba su zla – i komunističko i ustaško – posve strana, kao i nostalgije koje ih prizivaju" --- čudna teza uz mnogobrojne izjave samoprozvanih konzervativaca koji optužuju komuniste i optužuju ljude za jugonostalgiju ... Naravno da ni ne pričamo o kontradikciji gdje se spočitava ljevici (s kojom se ne slažem osobno u hrpi stvari) da je demokracija samo ono što oni misle da je ispravno (makar više naginju tome da svi imaju više prava, a njihova protuteža, da svi imaju pravo samo ono što njima odgovara) dok se istovremeno sva nastojanja 'kršćanskog konzervativizma' nazivaju 'prirodnim' makar ta karakterizacija postavlja apsolutnu besmislicu u svim konteksima u kojima je korištena u članku ....

VL
VI
Vito
10:47 25.05.2018.

Jako je zanimljivo spominjanje tradicionalnih vrijednosti hrvatskog naroda. __ Stvarno je tradicionalno određivati drugima što će biti kad odrastu - muško ili žensko - svečenik ili opatica, ali nikako ne smiješ biti slobodan i imati vlastito mišljenjei pogled na svijet. __ Tradicionalno je poslušno slijediti isprane mozgove s partijskom knjižicom u zapećku i "domoljubljem" na jeziku galamiti da si Hrvat/ica, a kad ti kći ili sin objavi da ljube isti spol odrečeh ih se kao da ih nikad nisi dotaknula/o. __ Blaženi Stepinac, sad očito služi kao ventilator Bogu, koliko se okreće u grobu kad gleda u što su se "hrvati" pretvorili,a on za njih žrtvovao život.

VL
AN
antonelić
09:16 25.05.2018.

e moj mile ti si imao sukoba sa svima osim sa dr.ivom , ivicom todorićem i drugim " časnim i domoljubnim " vlajima ... a mi ostali vlaji koji nismo iz " zmijavaca " možemo slobodno brati boca po kontejnerima ...

VL
VI
Vito
10:50 25.05.2018.

Da je tito živ, bio bi najsretniji diktaor na svijetu - jugogeneral i njegova organizacija pred ssudom osuđena za pljačku Hrvatske uspjeli su odvojiti svečenike od naroda, a da narod nije niti "pisnuo". __ Kamoli novinari koji su sve uspavali ovakvim i sličnim tekstovima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.