Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Konobar (19) naplaćivao pića bez računa pa sebi uzimao novac: 'Zašto? Zato što sam budala'

Ilustracija
Foto: Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
24.08.2022.
u 13:22

- Novcem sam kupovao hranu i druge potrepštine - rekao je i dodao kako je sada spreman bivšem gazdi nadoknaditi štetu

Podignuta je optužnica protiv 19-godišnjeg konobara Luke koji je iz ugostiteljskog objekta u Zagrebu, u kojem je radio mjesec dana, ukrao 2000 kuna

On je, kako navode tužitelji, početkom rujna prošle godine na Gupčevoj zvijezdi “gostima naplaćivao naručena pića, ali nije izdavao račune, već je novac naknadno iz blagajne uzeo i zadržao, pa je time vlasnika kafića oštetio za 2000 kuna”, prenosi Danica.hr.

Mladić je priznao počinjenje kaznenog djela pronevjere, no tvrdi kako je uzeo oko 1800 kuna. On sada radi u drugom kafiću u Zagrebu gdje zarađuje oko 6000 kuna mjesečno.

- Točno je i da nisam izdavao račune, ali gazda je rekao da se neki računi izdaju, a neki ne. Novcem sam kupovao hranu i druge potrepštine. Zašto sam to učinio? Ne znam. Zato što sam budala - rekao je i dodao kako je sada spreman bivšem gazdi nadoknaditi štetu.

To je, naime, obećao i prije pokretanja kaznenog postupka. S gazdom je potpisao sporazum prema kojem se obvezao vratiti novac u tri rate, no to nije učinio pa je kazneno prijavljen. Državno odvjetništvo za 19-godišnjaka traži osam mjeseci uvjetnog zatvora, vraćanje novca i podmirivanje troškova kaznenog postupka u iznosu od 500 kuna.

VIDEO Natočio gorivo u Orebiću pa ostao šokiran: 'Jedna topla ljudska priča o lokalnom baji koji suprotno odluci Vlade RH pljačka ljude'

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
14:33 24.08.2022.

E moj Luka prvo.pravilo glasi : ne kradi od okorjelog lopova : !

DQ
Dq
13:41 24.08.2022.

Lik je kažnjen više od nekog ministra koji zamrači par milijardi .

TO
tomzag
14:35 24.08.2022.

Volim kad pravna država proradi zbog par tisuća kuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije