Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogato Porcijunkulov

Koncerti, konjički turnir, kuhanje velike međimurske juhe...

porcijunkulovo
Marko Jurinec/Pixsell
15.07.2011.
u 13:29

Posjećenost raste svake godine pa se procjenjuje da će ovo Porcijunkulovo posjetiti više od 50.000 posjetitelja – rekla je I. Maltar

Najveća međimurska kulturno-turistička manifestacija Porcijunkulovo ove će se godine održati od 29. srpnja do 2. kolovoza.

– Program će obuhvatiti niz događanja veznih uz tradiciju, običaje i bogatu povijest međimurskog kraja, kao i velik broj atraktivnih kulturnih, sportskih i zabavnih događanja te svakodnevnih koncerata – kazala je danas u Varaždinu direktorica čakovečkog Turističkog ureda Ivana Maltar.

U pet dana manifestacije posjetitelji će moći vidjeti koncerte Nene Belana, klape Masline, Bojana Jambrošića i drugih izvođača, zlatne hitove pjevat će Dalibor Brun, Duško Lokin, Mladen Burnać, Đo Maračić Maki, glazbeno-scenski show "Remetinec" izvest će Luka Bulić, Davor Dretar Drele i Vid Balog, bit će tu i predstava za djecu, konjički turnir, susret oldtimera, Međimurski festival za djecu, modna revija na otvorenom, kuhanje velike međimurske juhe uz degustaciju kvalitetnih međimurskih vina i brojni drugi sadržaji.

– Cilj je manifestacije obogaćivanje turističke ponude našega kraja i valorizacija tradicijskih vrijednosti regije. Posjećenost raste svake godine, pa se procjenjuje da će ovo Porcijunkulovo posjetiti više od 50.000 posjetitelja – rekla je I. Maltar. Istaknuta je i dobra suradnja Čakovca i Varaždina, zbog čega je i program Porcijunkulova predstavljen u Varaždinu.

– Suradnja turističkih zajednica središnje Hrvatske pa tako i ona između čakovečke i varaždinske, traje već tri godine. Međusobno si pomažemo i izlazimo ususret na razne načine. Pripremamo i zajedničku turističku ponudu za 2012. godinu – najavila je direktorica varaždinskog Turističkog ureda Branka Tropp.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije