Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA POLITIKA

Rade veliku promjenu na letovima: Avio kompanija odlučila – vagati putnike

Défilé aérien lors de la cérémonie du 143ème défilé militaire du 14 juillet, jour de la Fête Nationale, la Défense à Paris
Christophe Aubert via Bestimage/
24.08.2023.
u 10:14

Podaci o težini putnika i prtljage pomažu zrakoplovnim tvrtkama u donošenju odluka vezanima uz potražnju za gorivom te raspodjelu težine u zrakoplovu.

Zrakoplovna kompanija Korean Air sljedećih će sljedećih nekoliko tjedana prije ukrcaja vagati putnike, a ova politika nema nikakve veze s degradiranjem nečijeg izgleda. Naime, Korean Air je kompanija koja s vremena na vrijeme mora prikupljati podatke o težini putnika.

Program će utjecati na putnike koji polijeću iz zračne luke Gimpo (GMP) od 28. kolovoza do 3. rujna te iz međunarodne zračne luke Incheon (ICA) između 8. i 19. rujna. Vaganje putnika i prtljage provodit će se anonimno, a podaci će se dijeliti s Ministarstvom zemljišta, infrastrukture i prometa. U slučaju da putnik ne želi da se prikupljaju informacije o njegovoj težini, iz aviokompanije potvrđuju da je putnik dužan samo obavijestiti člana osoblja, prenosi N1.

Odluku o vaganju putnika ne donose kompanije već je nalažu državni regulatori zrakoplovnih tvrtki. Podaci o težini putnika i prtljage pomažu zrakoplovnim tvrtkama u donošenju odluka vezanima uz potražnju za gorivom te raspodjelu težine u zrakoplovu

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Pukao kabel: Djeca zatočena u gondoli 274 metra od tla u Pakistanu

Komentara 4

ZP
Zabranjen pristup
11:44 24.08.2023.

Posteno

GO
gordan0810
13:16 24.08.2023.

To je nekad bilo stndardno na svim letovima

Avatar Asterix
Asterix
12:42 24.08.2023.

Dodatno naplaćivati višak tjelesne mase.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije