Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NEPRIHVATLJIVO'

Komora osudila izjavu zastupnice Martinčević: 'Ovakvo omalovažavanje sestrinstva je sramotno'

Varaždin: Župan Čačić i vijećnici stariji od 65 godina cijepili se protiv koronavirusa
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
03.02.2022.
u 18:09

"Ovom izjavom ne da je omalovažila sposobnosti i kompetencije ravnatelja OB Varaždin nego i sve medicinske sestre i tehničare odnosno cijelu sestrinsku profesiju", rekao je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara, Mario Gazić

Hrvatska komora medicinskih sestara uputila je priopćenje u kojem osuđuje današnji istup zastupnice Reformista Natalije Martinčević u Hrvatskom saboru. Poručili su da je takav istup sramotan jer je naglasivši činjenicu da je diplomirao sestrinstvo dovela u pitanje znanje, sposobnost i kompetencije ravnatelja OB Varaždin.

Iz Komore podsjećaju da su krajem listopada prošle godine, na temelju provedenog javnog natječaja, članovi Upravnog vijeća OB Varaždin jednoglasno su podržali izbor i imenovanje novog ravnatelja Damira Poljaka. Izabrani ravnatelj Damir Poljak po zvanju je magistar socijalne gerontologije, a u Općoj je bolnici Varaždin zaposlen od 1994. godine gdje je do danas obnašao različite dužnosti. Prije obnašanja dužnosti v.d. ravnatelja bio je zamjenik ravnatelja kroz razdoblje od 2017. do 2021. godine. Autor je i suautor brojnih znanstvenih i stručnih radova te viši predavač na Sveučilištu Sjever.

"Ovakvo omalovažavanje sestrinstva potpuno je neprihvatljivo i sramotno. Medicinske sestre i tehničari oduvijek su, a posebice u epidemiji koja traje već dvije godine, na prvoj liniji borbe za svoje pacijente. Ovom izjavom ne da je omalovažila sposobnosti i kompetencije ravnatelja OB Varaždin nego i sve medicinske sestre i tehničare odnosno cijelu sestrinsku profesiju", rekao je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara, Mario Gazić, mag.med.techn.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije