Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kome će Ustavni sud uzeti 1,2 milijarde kn i dati ih sindikatima?

Naši sindikati podsjećaju na grčke, koji nisu dali ni centa od privilegija iako im se država gušila u recesiji

Komentari 24

LO
lokun
12:14 26.07.2014.

Drugarice partijska portparolko 1,2 milijarde ne idu sindikatima nego obespravljenom hrvatskom radniku čovjeku. Nekazaposle svojih desetak tisuća svokjih uhljebitelja na Iblerov trg koje je partija razbacala podržavnim onstitucijama a koji nikome ne trebaju Neka vrate automobile koji im nisu potrebnini jer ih imaju i evo polamilijarde partijska propagandistice drugarice Toma.

VL
NV
novo vriijeme
12:59 26.07.2014.

U ovoj situaciji božićnica nije nikakva privilegija nego mizerija za kupnju božićnog ručka s obzirom o kako malom iznosu se radi i o kako siromašnom narodu je riječ. Privilegija je kada Linić oprosti dugove tajkunima sa jahtama je privilegija podrazumjevaa nešto na što drugi nemaju pravo. Recimo radnici nemaju pravo na oprost poreza jer im se on odmah oduzima iz plaće pa ne mogu ni dugovati ništa državi. Privilegije po tom imaju poslodavci jer za razliku od zapadnih ekonomija njima se porez oprašta.

VL
LO
lokun
12:47 26.07.2014.

Skojevka propagandistica partije misli narodu podvaljivati, skojevko novac ide obespravlenom hrvatskom radniku ne za A8, A6 razno razne džipove nego da za Božić mogu djecui kupiti nešto slatko slkojevko, ne idu novi Ribiću, skojevka misli da je narod lud i vjerovati njenim konstrukcijama i lažima. SKojevko odi upartiju i neka te ona plaća

VL
Avatar guten_tag
guten_tag
16:29 26.07.2014.

kome uzeti? odgovor lagan, partijsko-stranačkim parazitima koje su uhljebili u zadnjih 2,5 godine na državne jasle, njih 20-tak tisuća što u javnim što u lokalnim administracijama. smanjiti broj općina na najviše 200, smanjiti broj zaposlih u županijama na najviše 40-tak, ukinuti nepotrebne agencije i izmišljene pravobranitelje i slične izmišljotine koje ničem ne služe. ušteda 4 miljarde hrvatskih kuna. zamrznuti članstvo u EU do 2020, da i mi postanemo presedan u toj nepotrebnoj EU aždaji. time ćemo uštedjeti pet milijardi eura. raznim konzultantskim tvrtkama su dali desetine milijuna kn za ništa cca 150 milijuna kn, pozvati na odgovornost te rasipnike. ukinuti najskuplji umirovljenički dom u Europi. ukinuti sve poreze prireze takse za nove investicije koje su proizvodne i namijenjene izvozu, nikako na špekulante i lupeže koji žele sjesti na državni monopol i mlatiti novac, njih oplesti dvostrukim porezima. sve obradivo zemljište posijati i osigurati dovoljno hrane za stanovništvo i izvoz.

VL
TH
than
14:15 26.07.2014.

Vlada je sve kao obrazlozila teskom ekonomskom situaciju, a u isto vrijeme prosirivala vozni park za stotine milijuna... Zaposljavala podobne i da ne nabrajam dalje od pametnih telefona, putovanja i svega. Ako je teska ekonomska situacija, onda se radi upravo suprotno. Zapravo su sami sebi skocili u 'usta'.

VL
LA
larala
14:48 26.07.2014.

ovaj clanak nije vrijedan citanja a, vi gđo toma bolje se zapitajte gdje i na što ova vlada bespotrebno baca novac naroda....milijarde na njihove place, milijarde na njihove dnevnice, milijarde na njihove putne troškove, milijarde na bespotrebne studije....milijarde za njihove nove autice ....itd....i sve to u vremenima najvece krize dok narodu prodaju pricu o štednji i šupljem proracunu.....

VL
Avatar fijolica
fijolica
17:18 26.07.2014.

Drugarice novinarka, da ste se potrudili i izvukli neke činjenice iz naftalina, na sunce bi izašlo sljedeće: državnim službenicima je još prošla vlada uzela 10 - 15% plaće s obećanjem da je to privremeno - do dana današnjeg to nije vraćeno. Zatim su nam uzeli božićnicu i regres. Sad su svoje šape stavili na dodatke za vjernost u službi. I, je li to pomoglo proračunu? Nije. Je li to pomoglo povećanju zaposlenosti? Nije. Je li to pomoglo gospodarstvu? Nije. Je li to pomoglo ikojem radniku na minimalcu u privatnom sektoru? Nije. Međutim, zanimljivo je da su nakon svakog takvog "reza u ime štednje" u vladi osvanuli novi automobili, mobiteli, putovanja itd. S time da su njihove plaće ostale nedirnute. E pa mislim da je krajnje vrijeme da na red dođu svi oni koji su do sad zaista bili nedodirljivi, a koji su nas i uvalili u ovu situaciju.

VL
BU
bubimima
13:44 26.07.2014.

Ah, opet su krivi umirovljenici.

VL
MI
miso
12:41 26.07.2014.

Sit gladnom ne vjeruje. Ustavne suce treba staviti na 2/3 prosječne plaće, jer oni su se zakleli da će raditi u interesu ovog naroda. Rezultate vidimo. Narod je upropašten. Aktivirati zakletvu.

VL
RT
Rollo.Tomasi
15:22 26.07.2014.

Novinarko Toma! Mojoj supruzi koja je državni službenik je plaća skresana za 15% plus naravno bozićnica i regres. Trenutno kao fakultetski obrazovana osoba s 8 godina staža ima 4500 kuna plaće. I s obzirom na kvalitetu Vašeg uratka, mogla bi komotno nakon radnog vremena raditi i Vaš posao. Da joj nije zabranjeno.

VL
ZA
zagorec51
17:21 26.07.2014.

Samo se pitam - do kada tako ??

VL
Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
07:04 27.07.2014.

Ovo je presmješno. "Eto zlog Ustavnog suda i pohlepnih sindikata koji prijeće razvoj" Tekst je najprimitivniji oblik goebelovštine. Pravo pitanje je Quo vadis Večernji List? Za druge ne znam ali ja već neko vrijeme ne kupujem ovo s....e od novinavina u kojem pišu ovakve opskurne indvidue tipa Toma, Perica, Biočina....

VL
VL
vladimir964
20:22 26.07.2014.

Koja je ovo glupost! Ljudi, božićnica se nigdje u svijetu ne isplaćuje automatki, kao feudalna privilegija, nego SE MOŽE DATI, ali ni u najmanju ruku nije obavezna. Pitajte samo zaposlenike u privatnim poduzećima, koju to božićnicu dobijaju. Mislim da ih je većina sretna što ima rupu na dupetu, a ne još božićnica...

VL
OS
osica
21:57 26.07.2014.

Toma, pusti umirovljenike , oni su svoje odradili, profesori, službenici starci su na knatama za smeće, ne zbog sindikata , a i sindikati nisu krivci da se država guši u recesiji , već oni koji je vode. Ako neki sa sa svojim plaćama uštede i do 100.000 Eura u jednom mandatu , o čemu pričaš , o sirotinji u državnim službama koja je sramotno nisko plaćena. Neki su doslovce jadni. nemaju za pristojnu odjeću za doći u ured, urediti se onako kao bi trebalo, napraviti frizuru , kupiti dezodorans ...... izgledati onako kako bi trebao izgledati " tko prestavlja državu u svakodnevnom kontaktu s građanima". Ako im ne trebaju neka ih ukinu,a ako im trebaju neka i plate. Neka ne budu poštapala za "sve nedaće u ovoj državi".

VL
AR
arjavas
17:11 26.07.2014.

Ukinuti Sabor i Vladu te vođenje države i ekonomske politike prepustiti sucima ustavnog suda .

VL
ST
straser
09:32 27.07.2014.

Skojevko daj kreni na godišnji odmor da te ne čitamo više, a poslije godišnjeg lagano u mirovinu

VL
DU
Deleted user
13:30 27.07.2014.

jel im je uzor od maršala jednom zavapio....da se neki suci drže zakona ko pijan plota...

VL
BU
Bubalamala
09:06 27.07.2014.

Odavna je jasno da su sindikati kocnica hrvatskom razvoju,po svemu slice situaciji u Grckoj gdje su im Vlade pogodovale samo da se odrze na vlasti!

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
17:41 26.07.2014.

Javlja se "udarna pesnica" druga Karamarka, sa svojim konstruktivnim prijedlozima, gdje i kako usparati potrebni novac!? Ova Karamarkova kasta vise me podsjeca na neki relikt proslosti, neke neo-nacionalno.-socijalistcke radnicke partije, odnosno pandana NSDAP-u Treceg Reich-a. Teza ovih toboze "pravih" Hrvata je : sto gore to bolje! Nikakav outsoursing, nikakve promjene Zakona o radu, nikakva smanjenja stecenih prava, nista od drustvene imovine se ne smije prodati. Kako onda sa ovakvim quasi-dusobrzinicima voditi kostruktivan dijalog, kad se svo svodi na osobno vrijedjanje, bez ikakvih valjanih argumenata!?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.