Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za mjesto župana

Komadina pozvao birače da mu daju glas u drugom krugu

Rijeka: Zlatko Komadina na konferenciji o unutarstranačkim izborima u SDP-u
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
20.05.2021.
u 11:49

Malu izlaznost u Rijeci i županiji Komadina objašnjava time da su građani, koji ne izlaze na izbore, pokazali kako su zadovoljni i ne traže promjene.

Aktualni primorsko-goranski župan i kandidat za novi mandat, SDP-ov Zlatko Komadina u četvrtak je u Rijeci pozvao građane da mu daju glas u drugom krugu izbora, rekavši kako želi okupljati, a ne dijeliti ljude. Komadina (SDP) koji je kandidat za župana koalicije SDP, PGS, IDS, HSU, HSS, u prvom krugu lokalnih izbora, prema podatcima DIP-a, dobio je  42,12 posto glasova birača. U drugi krug ulazi s HDZ-ovim Garijem Cappellijem, kandidatom koalicije HDZ, HSLS,  koji je dobio 26,77 posto glasova birača.

Na konferenciji za novinstvo u Rijeci Komadina je danas izjavio da žele biti partneri svima. U programu smo naveli sve što su građani željeli i to namjeravamo ostvariti na području cijele županije, dodao je.

Komentirajući, na upite novinara, zbog čega po prvi put ne pobjeđuje u prvom i mora u drugi krug izbora, Komadina je ustvrdio da je na izborima bilo više kandidata s centra, pa je dio glasova otišao njima. No, dodao je, vjeruje kako će njihovi birači dati glas njemu u drugom krugu i tako ostvariti pobjedu.

Malu izlaznost u Rijeci i županiji Komadina objašnjava time da su građani, koji ne izlaze na izbore, pokazali kako su zadovoljni i ne traže promjene.

Upitan o sastavljanju većine u županijskoj skupštini, Komadina je rekao da je ponudio suradnju svima s centra i lijevog centra i nezavisnim listama, a moguće koalicije ili programske suradnje definirat će nakon drugo kruga izbora, 30. svibnja.

Podršku su mu u četvrtak izrazili čelnici regionalnih organizacija stranaka koalicije za županiju,  HSU-a, HSS-a i IDS-a te predsjednik PGS-a Darijo Vasilić. On je izrazio zadovoljstvo time što je, kaže,  građanska ljevica dobila većinsku podršku u županiji.

Očekujemo da PGŽ nastavi u dosadašnjem smjeru, stabilno, konkretno, kako bi se završilo brojne projekte, dodao je.

Komentara 3

DH
dalibor.hren
07:46 21.05.2021.

Prije petnaestak godina zbog zdravstvenih razloga nije želio biti ministar prometa!? Naglo se oporavio!!!

BR
Breoxs
12:56 20.05.2021.

U Rijeci će opet pobijediti SDP. Bit će to nastavak kontinuiteta potrošene politike kojoj je vrhunac postaviti nove koševe za smeće na autobusnom kolodvoru. Zagreb će konačno dobiti promjenu, a Rijeka ostaje na starom i polako, ali sigurno propada. Kao i SDP. Promjena u Rijeci slijedi za 4 godine, a promjene će za 4 godine biti i u Puli. Promjena u Zagrebu dogodila se zbog više sile, jer da je Banić živ, opet bi dobio izbore.

BR
Breoxs
12:48 20.05.2021.

SDP polako, ali sigurno nestaje s političke scene! Svatko tko bude dao glas SDP-u daje glas opciji koja već dugo luta na političkoj sceni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije