Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ali i Marišćini

Komadina o neodazivu investitora na natječaj za Zagrebačku obalu

Zlatko Komadina
Jurica Galoić/Pixsell
22.12.2014.
u 15:37

Marišćina je napredovala izrazito sporo, ali izrazito dobro. U hrvatskim okolnostima, hrvatskom pravnom uređenju Marišćina je primjer kako treba mijenjati zakone u Hrvatskoj, kazao je Komadina

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i zamjenici Marina Medarić, Marko Boras Mandić i Petar Mamula na posljednjem ovogodišnjem susretu s novinarima iznijeli su pregled najvažnijih aktivnosti u protekloj 2014. godini. Odgovarajući na pitanja novinara, župan je komentirao i neodaziv investitora na upravo zaključen natječaj za Zagrebačku obalu.

- Investitori uvijek gledaju kako da prođu povoljnije.U trenutku kada ni postojeći kontejnerski terminal na Brajdici ne radi u punom kapacitetu, a nemaju sigurnost realizacije infrastrukturnog dijela koji otvara taj terminal, špekuliraju i čekaju da se poboljšaju uvjeti tog natječaja. U ovome trenutku je uvjet natječaja da koncesionar dobije upravljanje Zagrebačkom obalom uz obvezu izgradnje dodatne infrastrukture - kazao je Komadina napominjući kako treba uzeti u obzir i činjenicu da se glavna cestovna poveznica na Zagrebačku obalu, D 403 tek počinje graditi.

Novinare je zanimala i županova ocjena projekta CZGO Marišćina.

- Marišćina je napredovala izrazito sporo, ali izrazito dobro. U hrvatskim okolnostima, hrvatskom pravnom uređenju Marišćina je primjer kako treba mijenjati zakone u Hrvatskoj, da bi neke nove Marišćine išle brže i bolje, ali ova najsporija je prva u Hrvatskoj i uskoro pred otvaranjem.To je prvi projekt koji je dobio sredstva Europe, najveći hrvatski projekt financiran pretpristupnim sredstvima. Mi u ovome trenutku u Hrvatskoj imamo u provedbi 52 europska projekta, povukli smo nepovratnih sredstava 32 milijuna eura, od čega je dvije trećine upravo Marišćina. Uskoro kreće u probni rad, sumnjam da će i to proći glatko - kazao je Komadina dodavši kako se početak probnog rada očekuje u prvoj polovici 2015.

Župan je izrazio zadovoljstvo što je Vlada prihvatila argumente i traženja PGŽ-e te kompenzacijskim mjerama ipak olakšala financiranje jedinicama lokalne samouprave Gorskog kotara. Ipak, drži da će se efekti tih mjera moći ocijeniti tek nakon prvog kvartala 2015. godine.

>>Komadina dao podršku Josipoviću: 'Ostali kandidati su lošiji'

>>'Slavko je vrlo često išao sam, to je tako i završilo'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije