Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razgovarala sa Stoltenbergom

Grabar-Kitarović zabrinuta zbog eurofobije i euroskepticizma

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
09.07.2015.
u 20:26

Grabar-Kitarović i Stoltenberg su razgovarali i o pitanju izbjeglica i ilegalnih imigranata

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je danas sa glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom koji je došao u Hrvatsku kako bi sudjelovao na Croatia Forumu u Dubrovniku.

Iz Ureda predsjednice su poručili da se razgovaralo o "o doprinosu Hrvatske NATO-u te o hrvatskim planovima za razvoj i modernizaciju hrvatske vojske". "Hrvatska predsjednica je kazala kako povećanje izdvajanja za obranu ne predstavlja trošak nego investiciju u sigurnost naše zemlje i Saveza te investiciju u inovacije", izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO-u

Grabar-Kitarović i Stoltenberg razgovarali su i o pitanju izbjeglica i ilegalnih imigranata koji u Hrvatsku mogu ući kopnenim, ali i morskim putevima te o Afganistanu.

"Predsjednica Republike istaknula je zabrinutost onime što vidi u Europskoj uniji u smislu preispitivanja vrijednosti europskog projekta, zamora proširenja, eurofobije i euroskepticizma", stoji u priopćenju. Grabar-Kitarović i Stoltenberg su zaključili da treba podupirati proširenja EU i NATO-a na jugoistoku Europe.

"U tom smislu istaknuli su važnost skorog upućivanja poziva Crnoj Gori za članstvo u NATO-u", zaključuju u priopćenju iz Ureda predsjednice.

>>Jakovina: Predsjednica me pritiskala da kršim zakon

>>Kolinda Grabar-Kitarović: Hrvatska poštuje volju grčkih građana

Komentara 41

Avatar comparator
comparator
21:52 09.07.2015.

Prvenstveno gradimo svoju domovinu i brinimo o njoj jer nema nam druge.

Avatar mirica19
mirica19
22:11 09.07.2015.

Mi smo se doveli u situaciju kad nemožemo ništa bez pomoći. U našem slučaju EU nam predstavlja tu pomoć i nema mjesta za euroskeptizam, to si jednostavno ne možemo dopustiti...

AJ
ajmo
20:46 09.07.2015.

Što se tiče opstanka EU stvar je jednostavna sve članice neka naprave referendum i neka pitaju ljude dali hoče biti dio EU ili ne i ko želi taj se mora ponašati kako nalažu pravila a tko ne neka mu je sa srečom i nema tu mudrije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije