Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANK-WALTER STEINMEIER

Kolinda Grabar-Kitarović čestitala novom njemačkom predsjedniku, evo što mu je poručila

steinmeier
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.02.2017.
u 20:08

Grabar-Kitarović ističe da se Hrvatska i Njemačka mogu ponositi suradnjom u brojnim područjima i da se odlični bilateralni odnosi temelje se na uzajamnom poštovanju, zajedničkim vrijednostima i bliskim međuljudskim odnosima, kao i suradnji u okviru EU-a, NATO-a i drugim međunarodnim organizacijama.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je u nedjelju novom njemačkom predsjedniku Franku-Walteru Steinmeieru, vjerujući da će se nastaviti odlični bilateralni odnosi i partnerstvo dviju zemalja u osiguranju stabilinosti jugoistočne Europe.

Njemačka savezna skupština izabrala je socijaldemokrata Frank-Waltera Steinmeiera za novog predsjednika države koji će zamijeniti Joachima Gaucka.

Grabar-Kitarović ističe da se Hrvatska i Njemačka mogu ponositi suradnjom u brojnim područjima i da se odlični bilateralni odnosi temelje se na uzajamnom poštovanju, zajedničkim vrijednostima i bliskim međuljudskim odnosima, kao i suradnji u okviru EU-a, NATO-a i drugim međunarodnim organizacijama.

"Iznimno mi je drago što prijateljstvo i suradnja između naših dviju država stalno raste, čemu, kao čvrsti most prijateljstva i temelj za još tješnju suradnju, pridonosi i brojna hrvatska zajednica u Njemačkoj", rekla je predsjednica u čestitki.

"Isto tako, vjerujem kako će se naše partnerstvo u osiguravanju stabilnosti i boljitka jugoistočne Europe kao i konsolidacije ovog područja u EU-u nastaviti razvijati, pri čemu je predana potpora Njemačke u ostvarenju ovog zajedničkog cilja od iznimne važnosti", dodala je Grabar-Kitarović i pozvala Steinmeiera u posjet Hrvatskoj.

>> Novi njemački predsjednik: 'Građani žive u nesigurnosti, svijet je izišao iz svog kolosijeka'

>> Steinmeier o Trumpu: On je propovjednik mržnje, bujanje nacionalizma velik je problem

Komentara 4

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
20:51 12.02.2017.

KGK je veliki drzavnik, konacno imamo vladu koja joj daje podrsku.

Avatar Bruno
Bruno
20:53 12.02.2017.

Milivoj Lokas 20.12.2013. godine, dok se još ‘ništa nije znalo’, dok su još mnogi “spavali”, “sazrijelo je ONO vrijeme “prorocanstva” iz daleke 2007.”, te sam javno objavio svijetu i narodu rekavši: ” Dobro nam došla, Predsjednice svih Hrvata”!

RI
rikavac
20:42 12.02.2017.

Njegova uloga u Njemackoj je ista kao i tvoja u Hrvatskoj,ne pita se nista kao ni ti nit moze o cemu odlucivat tako da ima samo funkciju na papiru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije