Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijena pitanja

Referendum košta 47 mil. kuna. Evo što se moglo s tim novcem!

referendum
Foto: Patrik Macek/VLM
17.11.2013.
u 07:45

Toliko će porezni obveznici platiti da se odluči hoće li u Ustav ući odredba da brak čini zajednica žene i muškarca

Demokracija košta, komentar je premijera Zorana Milanovića na cijenu referenduma od 47 milijuna kuna. Toliko će porezni obveznici platiti da se odluči hoće li u Ustav ući odredba da brak čini zajednica žene i muškarca. Takva definicija, koja je već u Obiteljskom zakonu, u konačnici nema učinka jer se sva prava bračnih drugova mogu dati homoseksualnim parovima kroz neki drugi zakon pod drugim imenom. Uz to, Ustavni sud istaknuo je da brak i obitelj nisu istoznačnice te da svatko ima pravo na zaštitu obiteljskog života i dostojanstva. Što se moglo napraviti sa 47 milijuna uloženih u pitanje?

- Više od mjesečnog dodatka na plaću učiteljima: Mjesečno se ukidanjem isplate dodatka na plaću od 3, 5, 7 ili 9 posto učiteljima i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama uštedi 37 milijuna kuna

- Polovica proračuna HNK: 48 milijuna kuna daje grad Zagreb za svoju polovicu proračuna HNK

- Puno više od proračuna grada Vrbovca: Grad ima oko 15 tisuća stanovnika, a njegov proračun iznosi 35,5 milijuna kuna

- Godišnja subvencija na kamatu poduzetnicima: Ministarstvo poduzetništva izdvojilo je ove godine za subvencioniranje kamate za kredite poduzetnika 40 milijuna kuna

- Umalo dva vrtića: 28 milijuna kuna koštao je vrtić na Vrbanima u Zagrebu za 300-tinjak djece

- Škola na Vrbanima: 45,5 milijuna kuna koštala je škola na Vrbanima u Zagrebu za 425 učenika

- 48 stanova: Može se kupiti 48 stanova od oko 80 metara četvornih u središtu Zagreba

>>'HDZ stoji iza nereda u Vukovaru i referenduma'

Ključne riječi

Komentara 118

TO
tomacat
08:32 17.11.2013.

Izracunajte i koliko nas koštaju kordoni policije i osiguranje onog cirkusa sto ga neki nazivaju"paradom ponosa"! Napomena: Ovaj redizain vaseg portala mi se nimalo ne sviđa kao i ova vaša bolesna pristranost .

C5
c55k93xy11
08:31 17.11.2013.

Daleko vise nas kosta... 14500 novih, skupih mobitela,1350 novih skupih modernih automobila...

Avatar jure23
jure23
08:38 17.11.2013.

prava parada ponosa je bila 95 na jarunu, ili poslije Oluje kada je cijela Hrvatska (osim jedne male manjine) disala kao jedan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije