Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRDAČNO SU SE POZDRAVILI

Koliko mu se razveselila: Pogledajte susret predsjednice Europske komisije i premijera Plenkovića

Foto: Screenshot
1/2
03.11.2022.
u 14:35

Premijer sudjeluje na summitu na vrhu šest zemalja zapadnog Balkana u organizaciji  saveznog kancelara Njemačke

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Berlinu sudjeluje na sastanku na vrhu šest zemalja zapadnog Balkana u organizaciji  saveznog kancelara Njemačke. Premijer je u Berlin stigao jučer gdje se prvo sastao s predstavnicima hrvatske zajednice. 

Summit je počeo ujutro, a na njemu je sudjelovala i predsjednica Europske komisije Ursula vod der Leyen koja se posebno obradovala našem premijeru kada ga je ugledala. 

Von der Leyen je prvo pozdravila Charles Michela i Edija Ramu koji su sjedili jedan do drugoga, a potom se vraćala na svoje mjesto kada ju je naš premijer očito dozvao jer se u tom trenutku okrenula i radosno krenula prema njemu. Srdačno su se pozdravili te poljubili u obraz  nakon čega se s osmjehom vratila na svoje mjesto.  

Susret možete pogledati od 2:23 minute

 

 

Inače, riječ je o susretu na vrhu zemalja zapadnog Balkana i EU-a u sklopu berlinskog procesa na kojem su osim zemalja zapadnog Balkana bili prisutni i predstavnici članica Europske unije uključenih u ovaj proces, kao i predstavnici europskih institucija.

Na samitu su potpisani i sporazumi o međusobnom priznavanju osobnih iskaznica te fakultetskih i stručnih diploma što je korak prema stvaranju zajedničkog regionalnog tržišta, jednog od deklariranih ciljeva Balkanskog procesa.

Komentara 147

DU
Deleted user
16:33 03.11.2022.

Žena se bori da se ne smrznemo zimi, da ne budemo gladni i tko se ne bi radovao pouzdanom savezniku i suborcu za bolje svih naroda. Budete vidjeli kad Putin sretne Milanovića, tri puta će ga izljubiti , ajmo u žvaku.

Avatar Urbani
Urbani
15:31 03.11.2022.

Hrvatska je Europa i pouzdan partner.

Avatar Foton
Foton
15:32 03.11.2022.

Plenki, najbolji hrvatski izvozni produkt. Ovo grljenje i ljubljenje e donesti koju milijardicu, malo za most, malo za željeznicu, poljoprivredu, obrazovanje itd. Pristojno i pametno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije