Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usporedili statistiku i presude

Koliko će femicid kao zasebno kazneno djelo pridonijeti rješenju nasilja nad ženama

07.11.2023.
u 18:34

Prigovor je zagovornika isticanja femicida da je dosadašnja odredba rodno neutralna te da ne prepoznaje posebnu prirodu nasilja nad ženama, te da su žene nerazmjerno češće žrtve nasilja i ubojstava koje počine njima bliske osobe

Komentara 3

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
20:34 07.11.2023.

pravno prema ovom zakonu: ako trudnica u svom "stanju" nakon poroda ubije svoje zensko dijete dobit ce vise godina nego ako bude cedomorka svog muskog dijeteta. ako je to nekome normalno onda ne znam sto reci.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
20:07 07.11.2023.

U kojem postotku ženski život vrijedi više od muškog? Znači za identično kazneno djelo ubojstva ženi se izriče manja kazna zatvora?

ME
Melkiorr
09:53 08.11.2023.

Po ustavu RH, svi smo pred zakonom jednaki. Istanbulska konvencija kaže da nismo. Ako se pita Plenkovićevu interpretativnu izjavu ispada, što?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije