Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cro demoskop

Kolakušić istisnuo Živi zid kojem se potpora prepolovila! Pao i HDZ, a SDP u usponu

Mislav Kolakušić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
09.06.2019.
u 18:55

Najveći međumjesečni dobitnik je nezavisna lista Mislava Kolakušića koja je s potporom od 7 posto prvi put postala treća snaga (prema 2,8 posto početkom svibnja).

Da su parlamentarni izbori provedeni početkom lipnja (cijela Hrvatska jedna izborna jedinica uz izlaznost 53-59%), HDZ bi i dalje bio relativni izborni pobjednik, no bilježe pad potpore, stoji u novom CRO Demoskopu RTL-a i Promocije Plus.

Foto: Promocija plus

Bira ih 26,5 posto ispitanika (prema 27,3 posto iz svibnja), što jest više nego što su osvojili na EU izborima, ali treći mjesec zaredom potpora im pada. U istom razdoblju SDP bilježi rast i to drugi mjesec u nizu. Na krilima dobrog europskog rezultata sada ih bira 20,4 posto ispitnika (prema 17,4 posto iz svibnja). Najveći međumjesečni dobitnik je nezavisna lista Mislava Kolakušića koja je s potporom od 7 posto prvi put postala treća snaga (prema 2,8 posto početkom svibnja).

Mislav Kolakušić
1/3

Istisnuli su raskoljeni Živi zid kojem se potpora u odnosu na svibanj gotovo prepolovila (5,4 posto u lipnju u odnosu na svibanjskih 9,6 posto). Raste stranka Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića. Most je tek šesta opcija s 4 posto potpore. Ispitanici političarima i dalje nisu impresionirani, ali najviše ih pozitivno ocjenjuje predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Na vrhu ljestvice najnegativnijih političara i dalje je premijer Andrej Plenković. 

Mislav Kolakušić
1/2

Komentara 51

SP
Spezispezi
20:21 09.06.2019.

Kako ih nije sramota puštati opet ankete, samo na zadnjim izborima fulali rezultate za preko 3o%. Bolje bi Fata iz fildžana pogodila. Odite čuvati ovce... Očito kod nas partija sve ima pa i agenciju za navođenje izbora...

PR
prajdali100
20:29 09.06.2019.

Kako stoji Beljak ?

DU
Deleted user
19:34 09.06.2019.

Koga vi lažete? Kakvih 26,5% za HDZ, pa sad su na izborima dobili 22%. SDP isto 19%, samo zbog jakih imena na izborima. HSS isto kako može imat 3%, kada amsterdamska skoro sve glasove koje je dobila je dobila u istri i to zbog njihovog hdza: ids-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije