Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema stradalih

Kod Zlarina planuo gliser i potonuo

pomorska policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
08.07.2018.
u 09:54

U tijeku je očevid o uzrocima pomorske nesreće nakon kojeg će se znati više informacija

Dojava o požaru na gliseru na poziciji otočića Vela Sestrica je zaprimljena u subotu u 18.20 sati.

Službenici MRCC Rijeka slijedom zaprimljenih informacija odmah su pokrenuli spasilačku akciju u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Šibenik, dok su, na poziciju nesreće slijedom obavijesti ŽC 112 prvi doplovili službenici Pomorske policije Šibenik, koji su se u trenutku dojave nalazili najbliže mjestu nesreće.

- U akciju su angažirani i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zlarin i Javne vatrogasne postrojbne Šibenik, koji su po dolasku na poziciju odmah započeli sa gašenjem požara, no gliser je u 19.15h u potpunosti izgorio te je i potonuo na poziciji nesreće, srećom, bez žrtava i ozlijeđenih, budući da je u trenutku izbijanja požara na gliseru boravio samo voditelj, ujedno i vlasnik plovila, I.J., državljanin Republike Hrvatske, koji se spasio iskakanjem u more i plivanjem do obližnje obale - izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Temeljem podataka prikupljenih tijekom trajanja spasilačke akcije utvrđeno je kako je stradao gliser dužine 9 metara, hrvatske zastave koji je u trenutku potonuća u spremniku sadržavao oko 70 litara pogonskog goriva tipa benzin i koji trenutno nije iscurio u more. Na mjestu potonuća nije zabilježeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Ključne riječi

Komentara 1

DH
dalibor.hren
14:09 08.07.2018.

Je li u blizini bio Horvatinčić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije