Kod nas čak 400 tisuća ovaca i 10 milijuna pilića ‘zaglavi’ u sivoj zoni
Etikete nas uvjeravaju da je proizvod prirodan i sa što manje tehnološke obrade, no koliko su iskrene, ako dio proizvođača pod ekstraktom kvasca prodaje mononatrijev glutamat.
Komentari 5
Hrvataki proizvod skoro vise NE postoji! Da bi se nesto moglo zvati HRVATSKIM proizvodom,to mora znaciti da je ta zivotinja ili biljka uzgojena u Hrvatskoj, hranjena hranom provjerene kakvoce, zaklana u Hrvatskoj, preradjena i ambalazirana u Hrvatskoj! Nase firme uvezu meso iz kojekakvih zabiti, vecinom ga samo dorade i zalijepe etiketu "Hrvatski proizvod". E bogme nije. Pogledajte i zemlje porijekla povrca koje vam uvaljuju nase vodece firme tipa Leda i Podravke. Tu i tamo je nesto iz Hrvatske,ali u vecini slucajeva nije. Ledove pizze su iz Poljske,Ledovo poluzamrznuto meso je iz Rumunjske, Ledove juhe su iz Argentine. Podravkina tjestenina je iz Ceske, Ledov i Podravkin zamrznuti grasak,mahune itd su iz Srbije i Madjarske, meso od kojeg PIK Vrbovec radi svoje suhomesnate proizvode nema,veze s Hrvatskom...Tako da..hvala lijepo na takvim "hrvatskim" proizvodima.
Nekad sam preferirao uzimati sir 'podravec' (ajd da je nešto naše)....i onda saznam da ga Podravka uvozi iz Austrije....... ma od sad vjerujem samo onom što je iz mog vrta iz moje staje.
Nema meni do kad ja napravim svinjokolju i svoje meso, od kobasica i šunke do mljevenog, imam svoju ladnjaču i znam šta jedem. Nemam posla sa brazilskim kokošama i raznim budaleštinama
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Hm, u svemu tome ima jedna interesantna stvar. Nedavno sam gledao neko istraživanje (EU) gdje ispada da u Americi ima dvostruko manje karcinoma potencijalno uvjetovanih hranom nego u EU... Kako to, ako tamo imamo GMO, pesticide, hormone, antibiotike, slabije kontrole itd. Čovjek se mora zapitati...