Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravda za sve

Kod Mirića radni spor traje osam godina, umjesto šest mjeseci

badanjak
Dominik Grgurić/Pixsell
28.02.2013.
u 12:38

Zamjera mu bahatost, presuđivanje prije okončanja rasprave, koju vodi tako da potvrdi njegovu ranije donesenu odluku..

Tražim izuzeće suca Ninka Mirića. U radnom sam sporu sa Cestama Karlovac i takvi slučajevi se po zakonu moraju riješiti u roku šest mjeseci, a to traje već osam godina – poručuje Vladimir Badanjak, karlovački arhitekt i građevinar u mirovini. A sucu Miriću zamjera bahatost, presuđivanje prije okončanja rasprave, koju vodi tako da potvrdi njegovu ranije donesenu odluku, i čitav niz neugodnosti.

 Radi po inatu

 – U zapisnik proizvoljno unosi izjave, a inat je osnovni princip njegovog rada. Ne pridržava se zakona, nego sve lomi preko koljena. Želim samo pravedno i pošteno suđenje – kaže Badanjak, koji kao sudski vještak djeluje već 34 godine.

 Tužio je Ceste Karlovac radi naknade štete zbog navodnog zlostavljanja 18. srpnja 2006. godine, a 26. ožujka 2009. je izgubio spor. Kako nas informira predsjednik Općinskog suda u Karlovcu Tomislav Maras, u postupku je saslušano šest svjedoka, saslušane su stranke i provedeno je medicinsko vještačenje. Badanjak je uložio žalbu na presudu 14. travnja 2009., a Županijski sud ju je odbio 1. srpnja iste godine. Te jeseni Badanjak je zatražio reviziju Vrhovnog suda, koji je 2. ožujka 2011. ukinuo presude i postupak je vraćen Miriću.

 – Odmah zatim traži izuzeće suca navodeći isključivo razloge pravne naravi, upuštajući se u pravne ocjene, što po Zakonu o parničnom postupku nije razlog za izuzeće – napominje Maras.

 Sudac ažurno postupao

 U ponovljenom postupku, nastavlja predsjednik Suda, Badanjak predlaže devetoro svjedoka.

 – Postupak se dugo vodi, no valja imati u vidu količinu izvedenih dokaza, kao i činjenicu da je u tih šest godina slučaj dospio i do Vrhovnog suda, pa ova sudska uprava smatra da je sudac ažurno postupao – kaže Maras.

 Badanjak je dostavio i zahtjev za izuzećem Mirića iz jednog drugog postupka. U njemu Biserka Jaskić iz Karlovca opisuje sučevo ponašanje slično kao i Badanjak. No, zahtjev je odbijen jer je predan, kaže Maras, nakon što je završio postupak, u kojem je izgubila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije