Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUHAČA

Kod Dubrovnika ulovljena jedna od najotrovnijih riba na svijetu

napuhača
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
06.05.2015.
u 17:21

Otrov ove ribe, tetrodotoksin, 1250 je puta snažniji od cijanida i njezina konzumacija završava paralizom i smrću

Napuhača, jedna od najotrovnijih riba na svijetu, ulovljena je jučer u utorak u uvali Lapad kod Dubrovnika, potvrdio je u srijedu dr. Jakov Dulčić ispred Instituta za oceanografiju i ribarstvo iz Splita, prenosi DuList.

Otrov ove ribe, tetrodotoksin, navodno je 1250 puta snažniji od cijanida i njezina konzumacija završava paralizom i smrću.

Dulčić je rekao kako je ribu uhvatio nepoznati ribar u utorak oko 11 sati, a Dulčića je uznemirilo što je riba snimljena na pladnju u restoranu. Poslije je otkriveno da se na pladnju našla isključivo za potrebe fotografije.

>> Oprez! Nemojte jesti ovu ribu. Njezin otrov ubija!

>> Ulovili su ribu čiji je otrov čak 1250 puta jači od cijanida

Komentara 24

SX
sudbina x
19:00 06.05.2015.

Neznam kako svake godine baš uoči turističke sezone nađete nekakve otrovne ribe ili morske pse.Sve mi se čini da se netko svojski trudi kako bi pomogao turističkoj sezoni.Još malo pa će krenuti i požari tako da će neki biti jako sretni..!

DH
dalibor.hren
17:39 06.05.2015.

O napuhači ste već pisali. Mislim da nije otrovnija od Zokija

DU
Deleted user
18:11 06.05.2015.

jedna od "dobrih" strana kruzera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije