Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROGODIŠNJI RAT
Povratak na članak

Koalicija pod saudijskim vodstvom napala jemensku luku Hodajdu

Koalicijski borbeni zrakoplovi i brodovi bombardirali su hutijska uporišta kao podršku kopnenim operacijama jemenskih snaga koncentriranih južno od crvenomorske luke.

Komentari 11

NO
nogogaz
16:12 13.06.2018.

U jemnu su najveca poznata i neiskorištena naftna polja....ali šiiti u jemnu još ne kapiraju kapitalisticke demokratije, koja veli da jači uvik pobjedi i uzima sebi najbolje.

VL
BL
Bluefull
17:16 13.06.2018.

Svaka čast VL. na ovom kratkom i šturom textu o Jemenu , i to je nešto , drugi ne spominju tu napaćenu zemlju . U tijeku je neviđeni zločin protiv šijita u Jemenu koji provodi S. Arabija i to svesve uz blagoslov najdemokratskije zemlje na svijetu USA ....... glad , kolera , bombardiranje civila, smrt žena i djece ...zapadnjačka demokracija , ljudska prava itd itd ...pljuc pljuc

VL
AF
afer
16:07 13.06.2018.

Pišete po Vuku a ne kako bi trebalo.... port of Hodeidah (Al Hudaydah), kad će te se otresti regiona ili barem naći lektora...

VL
ZA
Zapadnjak
12:43 13.06.2018.

u zadnjih nekoliko mjeseci cini se da je UAE odlucio napraviti ono sto se SA nije usudila - povisiti uloge i stvarno pokusati dobit rat - za sada im stvari idu u korist, dijelom i zato sto su pogodili timing jer se Iran zabavlja nesto bitnijim pitanjima - situacijom oko nuklearnog sporazuma i redanja vojske na Izraelsku granicu sto zahtjeva puno energije jer ih rusi u ovom drugom ne podrzavaju...

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:42 14.06.2018.

ne kužim večernjak, općenito naše medije. koja 'koalicija'?! pa radi se o čistoj agresiji na jemen. tamo 'proljeće' nije išlo po receptu libije, tunisa, pa se krenulo, pazite, većinski narod, razbiti. jel vi znate da su se južni i sjeverni jemen, dvije neovisne države, spojile u jednu, i da nakon 28 godina zajedničke države nije došlo do poboljšanja uvjeta života, već je jedna manjina (znate koja) nametnula strogi režim većini (znate kojoj), i huti, većina, su odlučili se na promjenu. kao što to obično biva u arapskom svijetu, ide se nasilno. s tim da proljeće u jemenu nije bilo uzrokovano hutijima, već obratno. i sad su saudijci i emirati već tri godine u brutalnom napadu na jemen, tj. hutije, oni im se ne pokoravaju, jer su, zanimljivo, šijiti, a ne suniti ko ovi agresori.a a amerika i engleska su u zadnju godinu dana sa saudijcima sklopili ugovore o isporuci oružja teške gotovo 500 mlrd dolara. pa je sve razumljivije, i odsustvo kritike ratnih zločina saudijaca, pa ček i medijska tišina. i ovaj članak je intoniran mo sveta vodica, kao da izvještavaju sa sajma stoke u zadarskom zaleđu, bilo je tolko teladi, odojaka, svinja i koza, tolko krava, pilića i kokoši, purana, bili neki 'licitari' sa slatkišima i dječjim igračkama... bez izravne osude zločina. al ok, i mi smo imali rat, agresiju, pa smo zamjerili 'zapadu' da ne čuje za našu tugu. mi sad vidimo, možemo sami potražiti što se događa, al smo nijemi.

VL
DU
Deleted user
15:40 13.06.2018.

Rat u Jemenu je primjer kako završava država koja se usudi usprotiviti Americi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.