Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brutalno ubojstvo

Književni sukob: Ljubitelj poezije nožem izbo zagovaratelja proze!

Nož
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
29.01.2014.
u 12:22

Razmirica oko književnog ukusa pomračila je um 52-godišnjeg bivšeg učitelja i ljubitelja poezije. Iziritiran kategoričkim inzistiranjem na premoći proze koju je čvrsto zagovarao njegov 67-godišnji prijatelj iz Sverdlovska, učitelj je posegnuo za nožem

Spor između dvojice ruskih prijatelja oko toga je li za literaturu važnija poezija ili proza okončan je ubojstvom!

Razmirica oko književnog ukusa pomračila je um 52-godišnjeg bivšeg učitelja i ljubitelja poezije. Iziritiran kategoričkim inzistiranjem na premoći proze koju je čvrsto zagovarao njegov 67-godišnji prijatelj iz Sverdlovska, učitelj je u jednom trenutku posegnuo za nožem i nasrnuo na svog domaćina, piše RT.

Incident se dogodio 20. siječnja, a prethodilo mu je konzumiranje veće količine alkoholnih pića. Nakon što je ubio prijatelja, ljubitelj poezije pobjegao je s mjesta zločina. Skrivao se u kući drugog prijatelja kada ga je pronašla policija. Sada se suočava s optužbom za ubojstvo koja bi mu mogla donijeti petnaest godina pručavanja velikana pjesništva iza zatvorskih zidina.

Sukobi oko književnosti učestali su među ruskim stanovništvom, no rijetko eskaliraju do egzekucija. Slična diskusija završila je nasiljem u rujnu prošle godine. Tada je verbalni sukob oko Kantovih ideja kulminirao fizičkim sukobom, ali odmjeravanje snaga šakama i pištoljima nije završilo kobno.

>>Brat ubio sestru: Posvađali se zbog pranja rublja

Komentara 3

NE
neboiznadzagreba
14:03 29.01.2014.

Sukob na ljevici ili desnici ?

BF
brkonja fra brkati
21:45 29.01.2014.

Uvijek sam govorio da su poezisti osjetljiviji i senzibilniji od prozaista.

AL
Alberti
14:45 30.01.2014.

Ruska dusa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije