Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSAO U kneginečkoj zona posluju 52 investitora

Kneginčanci osigurali uvjete za tri tisuće radnih mjesta

20.04.2009.
u 17:21

Kneginčanci se ponose sa 170 hektara svoje Poduzetničke zone, u kojoj je već oko 70 hektara opremljeno. Zbog izuzetno povoljnog geografskog i prometnog položaja, a ponajprije zbog blizine autoceste, zona je do sada privukla čak 52 investitora.

Trgovina i usluge
- Od 70 hektara opremljenog zemljišta, prodano je više od 95 posto. Do sada je sagrađeno 14 zgrada, a ostali investitori moraju isposlovati dozvole za gradnju. Trenutačno je najveći investitor u našoj Poduzetničkoj zoni Calzedonia. Riječ je o talijanskoj grupi koja je u našoj zoni sagradila tvornicu YTRES, koja proizvodi ženske čarape, a u kojoj je zaposleno oko 400 ljudi - kazao je Mario Levatić, direktor Poduzetničke zone Kneginec.

Za poslovni prostor u toj poslovnoj zoni odlučile su se uglavnom tvrtke kojima je djelatnost trgovačko-uslužna. Osim Calzedonije, među prvim je i značajnim investitorima, kaže Mario Levatić, i Meteor grupa iz Varaždina, koja je u kneginečkoj zoni izgradila dvije poslovne zgrade, salon za prodaju vozila i logistički centar, koji je pred otvaranjem.

Zaposleno 800 ljudi
- U dijelu poduzetničke zone u kojem su gotovo sva zemljišta prodana izgrađena je cesta, postavljeni vodovod, struja, telefon, kanalizacija i rasvjeta. U tijeku je i opremanje komunalnom infrastrukturom i drugog dijela zone. Manji dio tvrtki, poput kneginečkog Protona, koja se bavi projektiranjem i inženjeringom proizvoda i opreme za pročišćavanje voda i zaštitu okoliša, u poslovnoj zoni otvorit će i proizvodni pogon - ističe M. Levatić.

Za sada je u zoni zaposleno oko 800 ljudi, a kada cijela zona bude popunjena, u njoj će svoje radno mjesto moći naći više od 3000 građana.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije