Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon sastanka

Klub manjinaca nije se mogao dogovoriti koga će podržati

Klub manjina
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.06.2016.
u 14:56

Odluka nije donesena jer su se, kako su kasnije rekli, zastupnici razilazili u mišljenjima, pa je novi sastanak dogovoren za srijedu

Klub nacionalnih manjina u kojemu je šest manjinskih zastupnika danas je imao sastanak na kojem je trebao donijeti odluku kako će se postaviti u svim trenutnim akcijama u Saboru - od opoziva premijera Tihomira Oreškovića, opoziva prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka do prijedloga o raspuštanju Sabora.

Odluka nije donesena jer su se, kako su kasnije rekli, zastupnici razilazili u mišljenjima, pa je novi sastanak dogovoren za srijedu. Službenih izjava nije bilo, a posljednjih dana su ti zastupnici davali dvosmislene poruke iz kojih je teško iščitati kako će se postaviti u kojem slučaju.

SDSS-ov Milorad Pupovac je pak prije nekoliko dana izjavio kako je za SDSS jasno da ova Vlada ne funkcionira i da je vrijeme za sve novo.

>> Mostovci na sjednici s porukom 'Obraz nije na prodaju'; 'Šaljemo im poruku: nećete!'

>> Darko Milinović poslao pismo HDZ-ovim europarlamentarcima, evo što im je rekao

Komentara 15

Avatar majmunranko
majmunranko
15:26 10.06.2016.

Ima osam manjinaca, Rašković i Prskaljaj su odavno uz domoljubnu opciju, ostaju Furio, Pupi, Pupijev vojvoda Horvat, Čeh, Mađar i Rom. Čeh je u Bandićevom klubu, tako da je i on siguran. Mađar je jedva ušao u Sabor i nikako mu ne odgovara raspuštanje, Pupi i njegov vojvoda na ponovljenim izborima gube najmanje jedno mjesto jer više nemaju nikakvu podršku srpske zajednice koja ih je već otpilila iz SKD Prosvjeta i izabrala za šefa Pupijevog neprijatelja Ljubojevića, s Romom se sigurno može lako dogovoriti, Milanović tu sigurno može računati samo na Sanaderovog jarana Furija. Sad, koliko je Furio spreman ponovo zaoštriti situaciju i zamjeriti se Hrvatima koji će tako i tako kad tad doći na vlast....

Avatar imotska115
imotska115
17:01 10.06.2016.

Ja sam uvik mislio da su klubovi samo nogometni klubovi. Tih klubova u Hrvatskom saboru bi triba ukinut, i zauvik zabranit, koaliranje i skakanje sabornika iz jednog gnjezda u drugo, samo da sacuvaju fotelju.

Avatar mama mia
mama mia
16:25 10.06.2016.

Vas nitko ni ne treba pa Most i HDZ idu dalje skupa naravno bez Karamarka što ne znači da će Most imati pravo postavljat bilo kakve uvjete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije