Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masakr u Srbiji

Ključni svjedok? Tužiteljstvo se nada da će otkriti detalje o dječaku osumnjičenom za masovno ubojstvo

Beograd: Suze i zapaljene svijeće ispred škole gdje je ubijeno osam učenika i zaštitar
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/9
29.05.2023.
u 14:58

Majka je na ispitivanju navela da je s njenim sinom vrijeme provodila i dadilja koja je brinula o njemu.

Tijekom istrage masovnog ubojstva u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ispitani su majka i otac osumnjičenog dječaka, a kako se navodi na Višem javnom tužiteljstvu, ispitat će se i dadilja. Prema pisanju Kurira, upravo bi ona mogla biti ključan svjedok. 

Majka je na ispitivanju navela da je s njenim sinom vrijeme provodila i dadilja koja je brinula o njemu. Istražitelji vjeruju da će saslušanje dadilje otkriti dodatne detalje iz dječakova života, naročito kakav je bio odnos majke i oca prema njemu i obratno, pojašnjava izvor za Kurir.

"Ta žena je inače čuvala dječaka i njegovu sestru. Ono što je najvažnije za istragu, ponavljam, u ovom trenutku je da se utvrdi kakav je odnos bio u kući i je li dječak eventualno nekim ponašanjem ukazivao na to da može počiniti zločin", rekao je izvor iz istrage. Prošlog tjedna Više javno tužiteljstvo u Beogradu preuzelo je pretkazneni postupak od Prvog osnovnog javnog tužiteljstva protiv majke dječaka jer se tamo već vodi kazneni postupak protiv dječakova oca.

VEZANI ČLANCI: 

Treba se utvrditi ima li u majčinim radnjama elemenata kaznenog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe, dok se protiv oca vodi istraga zbog kaznenog djela Teška djela protiv opće sigurnosti, a bit će ispitano i ima li i kod njega elemenata kaznenog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe.

VIDEO: Odvjetnica dječaka ubojice: 'Otac je u skladu sa svim propisima držao oružje'

Napadač (13) upao je početkom svibnja u školu i pucao po kolegama. Ubio je osmero djece i zaštitara škole. Djevojčica koja je kasnije podlegla ozljedama deseta je žrtva. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije