Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova nevolja

Klizišta oštećuju državne, gradske i lokalne ceste, u opasnosti i kuće

Petrinja
Foto: Antun Petračić/VLM
1/5
27.02.2014.
u 17:02

Veliko klizište zahvatilo je dio novoobnovljene DC37 na izlazu iz Novog Selišta od Petrinje prema Glini

Nakon elementarne nepogode poplave sada Grad Petrinju ugrožava i nove nevolje s nemalim troškovima donosi nekoliko opasnih klizišta zemlje. – Sva takva mjesta iz naše nadležnosti sanirat ćemo po programu elementarne nepogode, poslijepodne je rekao gradonačelnik Darinko Dumbović, koji je sa svojom zamjenicom Svjetlanom Lazić obišao najugroženije lokacije.

Ispod imanja umirovljeničke obitelji Miroslave Jandrić- Željka Kajfeša u predjelu Pejina bukva urušio se makadamski poljsko-šumski put i povukao brdo, koje ne prestaje kliziti. Rub provalije već je zahvatio jedan objekt okućnice Jandrić-Kajfeš, a početak nestalog puta komunalci Petrinje zapriječili su znakom zabrane kretanja.

Veliko klizište zahvatilo je dio novoobnovljene DC37 na izlazu iz Novog Selišta od Petrinje prema Glini. Silina zemlje povukla je i armirano-betonski stup od struje, a s druge strane ceste opasno je nekoliko stabala. Zbog njihova rušenja i uklanjanja na tome dijelu tijekom poslijepodneva bio je zatvoren sav promet. O vremenu sanacije i visini troška za oko 50 metara, cestari se još ne mogu očitovati.

Silovita nabujala Kupa na vrhuncu svoga udara jako je oštetila obalu i na njoj seosku cestu u Brestu Pokupskom. I tu će biti puno posla na utvrđivanju nasipa i očuvanja puta od daljnje erozije. U susjednoj Maloj Gorici poslijepodne su domaći mještani dužnosnicima Petrinje pokazali oštećenu ceste u poplavi i zatražili saniranje ispred svojih kuća i nekoliko vikendica Zagrepčana.

>> Grad Petrinja pomaže svojim stradalima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije