Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKI EKSTREMI

Klimatske promjene već živimo, a potop u Rijeci tek je jedan od dokaza

Osim Rijeke poplava je  pogodila i Brod na Kupi, direktor Hrvatskih voda: Vodostaji nam rastu, imamo nove rekorde
Goran Kovacic/PIXSELL
30.09.2022.
u 07:45

Branka Ivančan-Picek, ravnateljica DHMZ-a kaže da se na ekstreme moramo naviknuti. Oni će pomoći sustavom METMONIC, mrežom meteoroloških radara koju postavljaju po čitavoj Hrvatskoj kako bi što ranije dobili podatke i najavili moguću vremensku nepogodu da se lokalna zajednica pripremi

Komentara 14

PI
Pilatus
08:39 30.09.2022.

Laž, laž i opet laž, a sve kako bi se držalo čovjeka u pokornosti i nametali mu troškove i standard koji je neprihvatljiv, skup i samo nekima donosi dobrobit. Bog je stvorio svijet u njemu čovjeka i On će ga održati u životu. Priče kako smo mi uništili atmosferu naprosto su laž i kako je baš zbog toga vrijeme kakvo jest. Što ako bi prestali proizvoditi Co2, čime ćemo hraniti bilje, kako ćemo dobiti 21% kisika kojeg udišemo, što će biti sa ovih drugih 79% raznih plinova u zraku kojeg živimo?? Čime smo to pokvarili prirodu?? Da zagađenje je ružno, plastike je posvuda i previše, no nitko još uvijek to nije neosporno doveo u vezu sa klimom. Neki su počeli proizvodnje vozila na struju, kao da baterije nisu otrov, kako u proizvodnji, još i više u zbrinjavanju??

WT
WTF!
14:53 30.09.2022.

Manipulacija vremenom - zasijavanje oblaka,ionizirano zagrijavanje atmosfere s HAARPOM,vremenski sateliti,Nexrad doppler radari,chemtrails... " Klimatske promjene",samo i jedino od Majke prirode? Teško!

Avatar nekakav
nekakav
11:05 30.09.2022.

i prije 50 godina poplave u zagrebu su bilo zbog klimatskih promjena? zašto onda biblijski opći potop ne stavljamo u istu kategoriju, klimatske promjene? jedini razlog za promjene jest ljudsko djelovanje, mijenjanje režima toka rijeka, ocjeđivanja, gradnja objekata, kanala, promjena površine, umjesto zemljišta, trave, oranica, šuma, imamo nepregledne površine krovova, asfaltiranih dvorišta, cesta, parkirališta, ulice su opločene, sva voda s krovova završava na njima ili u kanalizaciji... kud bi to voda trebala otići, ako padne u tolkim količinama? jesmo predvidjeli kakve oteretne kanale? nismo, to je trošak, kvadrat je preskup u gradu da bi na njemu bio neki kanal. a intenziteti oborina su poznati, mjere se desetljećima, i zna se statistički što se i u kojem periodu može očekivati. ove špice u količinama u jednom satu nisu neočekivane, ali se ne poduzima ništa da se riješe problemi u takvim situacijama. očekivani. klima nikad nije bila stalna, niti ikad bude. periodički dolaze razdoblja suše, kišnih razdoblja, nižih ili viših temperatura, a mi to ne bilježimo dovoljno dugo da bi mogli točno naći uzrok ni uzorak ponašanja. za koga su kiše u rijeci dokaz klimatskih promjena?! za novinara vjerujem da da. njihovo obrazovanje je taman u rangu... koja i kad je to prognoza dala nešto točnog? kakvo će biti vrijeme prekosutra? vjerojatnost niža od 5%. a umišljaju da znaju kako nam bude za 100 godina!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?