Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Kiša probudila Hrvatsku, do kraja tjedna ljepše vrijeme

kiša
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/3
30.06.2014.
u 10:35

Već do kraja dana očekuje se razvedravanje i proljepšavanje vremena

Hrvatsku je nakon toplog razdoblja jutros dočekala kiša. Jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom proširit će se i na Slavoniju i Dalmaciju. Ponegdje se očekuje i grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom, lokalno moguće i tučom te olujnim vjetrom. Već do kraja dana očekuje se razvedravanje i proljepšavanje vremena, no to ne znači da ovaj tjedan kiše više neće biti.

HAK upozorava kako su kolnici mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, osim u Slavoniji i dijelu Dalmacije. Mogući su odroni zemlje i kamenja, a vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Za sutra se očekuje pretežno sunčano i toplije vrijeme, javlja DHMZ, ali je u najzapadnijim krajevima moguće i malo kiše, pa čak i pokoji pljusak. Očekuje se slab vjetar u istočnim krajevima do umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 10 do 15, u gorju je moguća i niža, a na Jadranu od 14 do 19 °C. Najviša dnevna uglavnom će biti između 21 i 26, na Jadranu ponegdje i do 28 °C.

U Zagrebu je moguća kiša još u srijedu i četvrtak, dok se u petak i subotu očekuje sunčano vrijeme. U Osijeku je moguća kiša u četvrtak, dok bi u Splitu i Rijeci cijeli tjedan do vikenda trebao biti sunčan.

>> Kao da smo u Engleskoj! Kišom i blatom do koljena ispraćen INmusic

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije