Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve je priznala

Kineski sud ukinuo smrtnu kaznu za Gu Kailai, u zatvoru doživotno

Gu Kailai (1)
Foto: AFP PHOTO / CCTV/Pixsell
1/3
20.08.2012.
u 07:54

Prema pisanju kineskih državnih medija Kailai je priznala sve navode iz optužnice uključujući i trovanje Britanca u vrijeme kad je smatrala da je ugrožen život njezina sina

Kineski sud ukinuo je smrtnu presudu za Gu Kailai, suprugu smijenjenog kineskog političara Bo Xilaia, osuđenu zbog ubojstva britanskog poslovnog čovjeka, izjavio je izvor blizak obitelji, a prenosi CNN.

Kazna za Gu Kailai najvjerojatnije će biti preinačena u doživotni zatvor ako u iduće dvije godine ne počini nikakav zločin. Uz dobro vladanje, kazna bi joj mogla biti i ublažena.

Osim nje optužena su i četiri policajca koje se tereti da su prikrivali ubojstvo. Prema pisanju kineskih državnih medija Kailai je priznala sve navode iz optužnice uključujući i trovanje Britanca u vrijeme kad je smatrala da je ugrožen život njezina sina.

Istovremeno njezin suprug Bo Xilai, nekad jedan od najmoćnijih kineskih političara, čeka svoju sudbinu. On je, naime, smijenjen sa svih dužnosti nakon što se, kako se navodi, grubo ogriješio o pravila partije.

Komentara 4

MI
Milkica
08:20 20.08.2012.

Inače u naslovu, podnaslovu i otprilike triput u tekstu napišete o čemu je riječ. Ovdje - ni jednom. Što je bilo? Koga je ubila i kako? Kada? Zašto? Što znači da je mislila da je ugrožen život njezina sina? Stvarno prejadan članak. Zapravo "članak".

LO
lojtra1
08:45 20.08.2012.

Milkica, lijepo ti piše da su se "grubo ogriješili o pravila partije" a ostala (ne)djela i nisu toliko važna ali kako suđenje mora radi svjetske javnosti na nečemu biti zasnovano, navode se samo kao pravni dekor.

UK
UKUSA
09:26 20.08.2012.

Procitao sam clanak i imeni izgleda da ova Kineskinja nije otrovala covjeka nego Britanca. Covjek nema imena, njega zovu Britancem, nosiocem britanske putovnice, putovnice nekad velikog Imperija a danas anglo-saksonske rase zahvaljujuci Americi - vladarici svijeta. Nasao sam na internetu da je taj "Britanac" cesto isao u britansku ambasadu i da je bio agent britanske KGB ili MI6 Ipak dogodilo se ubojstvo i ubojstvo treba kazniti , treba kazniti i pozivanje na ubojstvo...kad je Ukrajinka istrcala golih grudi naspram vjerskog poglavara s natpisom Kill Kiril...onda joj je anglo-americka stampa pljeskala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije