Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlog
Povratak na članak

Kina ukida politiku rađanja jednog djeteta po obitelji?

Kineska zaklada za istraživanje razvoja djece pozvala je vlasti da dopuste obiteljima rađanje dvoje djece

Komentari 4

BA
BandaZG
21:32 31.10.2012.

Neka rađaju koliko hoće pa neka onda svaki umjesto šake riže dobije prst riže dnevno. Tko voli, neka izvoli.

VL
JA
jajan
21:44 31.10.2012.

Znači, ostvaruju se proročanstva o širenju žutih......pripremite se, učite kineski, ali pravo nariječje...

VL
DO
Dongfeng
22:27 31.10.2012.

Politika jednog djeteta bila je briljantan politicki potez koji si je Kina mogla priustiti. Takvo nesto bi bilo nemoguce provesti u demokratskoj drzavi. Ovaj clanak sam po sebi je non-news, jer je politika jednog djeteta po svojoj naravi vremenski ogranicena i kineska vlada je vec predvidjala da bi se za par godina ta politika mogla i ukinuti. Ali to ne ovisi o nekakvim lobijima i politickim pritiscima kako bi se to htjelo prikazati, nego strucnim procjenama o tome sto je bolje za drzavu.

VL
AL
alphazulu99
22:50 31.10.2012.

Sada kad su dobili igracke u obliku mobitela, interneta i utrke za novcem nece im trebati vise zabranjivati radjanje. Sami ce odustati od toga jer nece imati vremena za djecu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.