Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJELA KUĆA

Kina i Rusija rade protiv američkih interesa

trump izrael
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
19.12.2017.
u 00:30

Peking je naveo da se nada da će pridonijeti poboljšanju povjerenja između Kine i Sjedinjenih Država.

Kina i Rusija rade na štetu interesa Sjedinjenih Država, navela je Bijela kuća u dokumentu koji određuje "Strategiju nacionalne sigurnosti", čije će glavne linije predstaviti američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak.

"Kina i Rusija prkose moći, utjecaju i interesima Amerike i pokušavaju potkopati sigurnost i napredak Amerike", navodi se u tom dokumentu.

"Kina i Rusija žele stvoriti svijet koji je antiteza vrijednostima i interesima Sjedinjenih Država", piše u dokumentu od šezdesetak stranica.

Kina je optužena da želi izgurati Sjedinjene Države iz Azijsko-pacifičke regije.

"Rusija pokušava oslabiti američki utjecaj u svijetu i stvoriti podjele s našim saveznicima i partnerima", dodaje se u tekstu.

Peking je naveo da se nada da će pridonijeti poboljšanju povjerenja između Kine i Sjedinjenih Država.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova  Hua Chunying je rekao da "brojni elementi dokazuju da su gospodarski odnosi između dvije zemlje povoljni".

Pogledajte i galeriju: Zbog Trumpove odluke prosvjedovalo se u Jordanu, Tunisu, Pakistanu, Egiptu i Izraelu

trump izrael
1/17
Ključne riječi

Komentara 13

Avatar nekakav
nekakav
07:13 19.12.2017.

rusi smatraju da amerika radi protiv njihovih interesa. kinezi smatraju da amerikanci rade protiv njihovih interesa. japanci smatraju da amerikanci rade zaq svoje interese. europa smatra da rusija želi vratiti utjecaj u dijelu europe, a amerikancima to smeta, jer je to njihova zona. europa nema svoju interesnu sferu, to čak nije ni sama europa. hrvatska smatra da rusija nema što raditi u hrvatskoj, jer je to zona američkog interesa. hrvatska nema svoje interese, ni u hrvatskoj. strašan je ovaj svijet. ja imam interes, želim udobno živjeti u hrvatskoj, ne želim baš nešto raditi da bih to imao, smeta me amerikanac na našem jadranu, jer baca otpad u naše more i još nam se smije. hrvastka mora početi svoj interes gledati u financijskom smislu, isključivo. bit ćemo dobri sa amerikancima ,ako nam daju pare. s rusima ako dobimo jeftiniji plin. s eu ako nam da velike novce. s kinezima ako nam daju novce, grade jeftino infrastrukturu, koriste naše luke. nije nam strani ni dolar, euro, ni juan. svima se smješkamo kad im novce uzimamo. to ja želim, odmah!

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
01:05 19.12.2017.

Baš su ti Kinezi i Rusi zločesti. Neću raditi za američke interese.

Avatar zong
zong
08:50 19.12.2017.

Pa nisu Kinezi i Rusi Hrvatska koja će raditi prije za Američke interese nego za svoje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije