Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lansiranje satelitea

Kim u inspekciji sjevernokorejske vojne satelitske postaje

North Korea’s Kim Jong Un inspects military satellite station
Foto: KCNA/REUTERS
1/4
17.05.2023.
u 10:33

Kim je rekao da je proces lansiranja uspješan. Datum nije poznat janosti

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un pregledao je u utorak vojnu satelitsku stanicu, izvijestio je državni medij KCNA. Navodi se kako je Kim odobrio daljnje korake plana nestalnog pripremnog odbora za lansiranje satelita, skupine posvećene lansiranju prvog vojno-obavještajnog satelita Sjeverne Koreje.

Datum lansiranja nije poznat. Kim je rekao da je uspješno lansiranje vojnog izviđačkog satelita "hitan zahtjev prevladavajućeg sigurnosnog okruženja u zemlji" prenosi Reuters.

Prema ranijim izvješćima KCNA , Pjongjang  je dovršio izgradnju svog prvog vojnog špijunskog satelita te Kim želi ubrzati završne pripreme kako bi sve bilo spremno za lansiranje. Projekt lansiranja satelita Sohae nastavljene je poslije pola godine pauze, no postoji još puno koraka do njegova završetka, izvještava 38 North.

>>VIDEO Putin pali plin koji je trebao biti dostavljen Europi? Sateliti snimili neobičnu aktivnost u ruskom postrojenju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije