Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrlo zadovoljan

Kim Jong Un posjetio luksuzno skijaško odmaralište

sjeverna koreja kim
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/4
31.12.2013.
u 10:12

Sjeverna Koreja s gradnjom luksuznog skijališta započela je prošle godine pod Kimovim vodstvom

Korejski vođa Kim Jong Un vrlo je zadovoljan novoizgrađenim luksuznim skijalištem u Wonsanu, prenijela je tamošnja KRT. U javnost su puštene fotografije obilaska kompleksa, u kojem se nalaze skijaška staza, hotel te trgovine.

Sjeverna Koreja s gradnjom ovog skijališta započela je prošle godine pod Kimovim vodstvom. Korejski vođa studirao je u švicarskom Bernu te se vjeruje kako je uživao skijajući u Alpama, a želio je pokazati i svojim rivalima, domaćinima Zimskih olimpijskih igara 2018. – Južnoj Koreji, što ima.

Čak su svojim južnim susjedima ponudili da zajedno organiziraju to prestižno sportsko natjecanje, no Južnokoreanci su to hladno odbili.

Iako je Olimpijski odbor Sjeverne Koreje nagovijestio kako su spremni ugostiti igre u Wonsanu, odbijeni su s objašnjenjem da bi se događaj tada odvijao stotinama kilometara daleko od grada domaćina, što je nerealistično i prekršilo bi olimpijska pravila.

U kolovozu je Švicarska Sjevernoj Koreji poslala opremu za skijalište i luksuzne sportske predmete, uključujući opremu za golf, jahanje i vodene sportove, što potpada pod međunarodne sankcije. Od Švicaraca su kupili i ski liftove od 7,2 milijuna dolara.

Sjevernokorejski skijaški savez smatra kako Pjongjang ne bi trebao biti sankcioniran kad je riječ o opremi koja se ne rabi u izradi nuklearnog i raketnog oružja, prenosi Reuters.

>>Kim Jong-un na luksuz potrošio 645 milijuna dolara

Komentara 18

Avatar liquidsky
liquidsky
10:32 31.12.2013.

Ako je Kim zadovoljan, onda smo i mi. Lijepa i optimistička vijest za nas bezbrižne Hrvate.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
11:16 31.12.2013.

Buco je uvijek nasmijan, dobre volje, a naš Zoki uvijek nabrijan...pa opusti se Zoki, vidi kolegu u S.Koreji...

DU
Deleted user
10:48 31.12.2013.

I veliki vođa "vlade" će vjerojatno uskoro na skijanje. Ima i razloga za to! Hrvatsku državu i hrvatski narod u ovoj godini je pošteno nasanjkao pa mu je skijanje potrebno. Koliko znam i u Francuskoj ima krasnih skijališta....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije