Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rastrošni vođa

Kim Jong-un na luksuz potrošio 645 milijuna dolara

kim
Reuters/PIXSELL
15.10.2013.
u 11:11

Iako narod Sjeverne Koreje gladuje, sjevernokorejski vođa nije štedio na kućnim ljubimcima, pločicama za kupanu, saunama, kozmetikom i ostalim 'luksuznim' dobrima

Prema izvješću iznesenom danas u parlamentu Južne Koreje, Kim Jong-un je u 2012. godini uvezao luksuzna dobra u vrijednosti od 645,8 milijuna dolara. Za vrijeme vladavine njegovog oca Kim Jong-il-a ti su troškovi iznosili upola manje, javlja Telegraph.

Iako narod Sjeverne Koreje gladuje, sjevernokorejski vođa nije štedio na kućnim ljubimcima, pločicama za kupanu, saunama, kozmetikom i ostalim \'luksuznim\' dobrima.

Uvezlo se tako alkoholnih pića za 30 milijuna dolara, a elektronički uređaji državu su koštali 37 milijuna dolara. Za luksuzne satove izdvojeno je 8,2 milijun dolara.

 - Proizvodi su se poklanjali ključnim osobama sjevernokorejskog društva kako bi se osigurala njihova vjernost režimu, rekao je parlamentu Yoon Sang-hyun iz vladajuće Saenuri stranke, piše Yonhap News.

Navodno se u pojedinim dijelovima političke elite pojavila zabrinutost načinom na koji mladi i neiskusni vođa vodi zemlju.

>> Supruga Kim Jong-una prvi put u javnosti nakon gotovo 30 dana

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije