Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Croatia Boat Show

Kerum: Devedeset posto stvari koje govori Vlada je netočno!

croatia boat show, kerum (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/9
12.04.2011.
u 13:58

Ovogodišnji nautički sajam u Splitu 20 posto je manji od lanjskog. Prvi put u Hrvatskoj su Princess P72 te Ferrettijev model 570

- Devedeset posto stvari koje izgovore dužnosnici Vlade je netočno. Kada se spominju brodovi, prvo je da je 90 posto vlasnika brodova dobilo kaznene prijave. Drugo, plaćaju novčane kazne u vrijednosti broda. Zato nije istina da se daju poticaji za čarter i ostalo. Te priče teško je uopće slušati. Zato sam kritičan i bit ću kritičan - komentirao je Željko Kerum nakon svečanog otvaranja Croatia Boat Showa na rivi izlaganje državnog tajnika za more Marija Babića koji je otvorio ovaj najveći nautički sajam u nas.

Vladu je prvi s govornice kritizirao Vicencio Blagajić, organizator Croatia Boat Showa, koji je istaknuo da je sajam ove godine organiziran uz iznimne napore s obzirom na to da je 60 posto tvrtki i obrta u nautičkom sektoru od 2008. propalo, a to su upravo bili njegovi izlagači.

- Brzopleto mijenjanje zakona razlog je propasti nautičkog sektora. Uvođenje trošarina 2008. godine zaustavilo je prodaju brodova i u godinu dana, do izmjene zakona, nije prodan nijedan brod - rekao Blagajić i pozvao zakonodavce da se savjetuju sa strukom. Kerum se složio kako nikoga, ni Vladu ni banke, nije briga za poduzetnike koji rade po 20 godina i nemaju pomoći ni od kuda.

- Slažem se s kritikama zbog nestručnjaka u Vladi. Umjesto grace-perioda poduzetnicima šalju ovrhe i stečajeve držeći da je to rješenje nelikvidnosti. Odgovorni su Vlada i Hrvatska udruga poslodavaca koja je njihov support, umjesto da ih kritizira - rekao je Kerum. Nakon njega župan Ante Sanader s govornice je nabrajao kakve sve potpore poduzetnicima daje Županija.

- Najlakše je nabacivati se na Vladu - rekao je župan Sanader i poručio da se svatko zapita što je učinio za državu.

- Ja zapošljavam više od 2000 ljudi, neka se političari zapitaju - replicirao mu je Kerum poslije dajući izjave novinarima.

Nakon svih kritika zbog teških uvjeta u kojima posluju nautičari i podataka o 20 posto manjem sajmu nego lani, Babić je iznio podatke kako kod nas nautički turizam i dalje bilježi porast.

- Ministarstvo mora 9 milijuna kuna dalo je za potpore za gorivo, a podupire se i gradnja novih brodova, natječaj je još otvoren, svatko se može prijaviti - rekao je Babić. Unatoč manjem broju izlagača, i ove godine su tu brodovi koji se prvi put izlažu u Hrvatskoj Princess P72 te Ferrettijev model 570. Njihova cijena je između 4-5 milijuna eura. Najveća je Navetta 33, čija je dužina 33 metra. Sajam će biti otvoren do nedjelje.

Komentara 18

OB
-obrisani-
14:56 12.04.2011.

daj mi reci kerume, ono kad su došli ameri s milijardu i dvjesto miliona eura investicija za kolodvor u splitu......koliko si puta odgodio sastanak i kako si došao obučen na njega pa mi reci koliko si mahao rukama na sastankuu i kako se investitori podigli i otišli praktički bez pozdrava sa sastanka

SU
surovi
15:03 12.04.2011.

o znaju znaju, i te kako znaju kda treba kupiti jahtu za sebe, onda sve znaju jako dobro. Neznalice su kada trba investirati u proizvodnju istoga i pomoći industriju, jer to nije dobro za njihov džep ......

KA
karambita
14:21 12.04.2011.

Vlada je u Zagrebu....sta oni znaju o brodovima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije