Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velik broj policajaca na trgu

Keleminec postrojio "stranačku vojsku" A-HSP-a na Trgu bana Jelačića, nasuprot njima prosvjed antifašista

A-HSP
Foto: Velinka Buljan
1/9
28.02.2016.
u 12:17

Na trgu je primjetan velik broj policajaca, dok građani zaobilaze skup i govore kako je sramota da se takve stvari danas događaju

Danas, petnaest minuta prije podneva na središnjem zagrebačkom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića, počelo je najavljivano postrojavanje "stranačke vojske" Autohtone – Hrvatske stranke prava (A-HSP).

Paralelno s ovim postrojavanjem, odvojeni kordonom policije, okupili su se i prosvjednici u organizaciji Radničke fronte.

U stroju takozvanih Hrvatskih domoljubnih snaga našlo se dvadesetak ljudi odjevenih u crne uniforme, pod hrvatskom zastavom čiji grb počinje bijelim poljem. Nasuprot njima paralelno se odvija i prosvjed antifašista, kojih se okupilo pedesetak.

Na trgu je primjetan velik broj policajaca, dok građani zaobilaze skup i govore kako je sramota da se takve stvari danas događaju.

Postrojavajući svoju "vojsku", predsjednik stranke i vrhovni zapovjednik HDS-a Dražen Keleminec rekao je da žele dati prisegu domovini.

– Mi nismo fašisti ni ustaše, nego domoljubi koji su domovinu branili 1991. Fašisti su poraženi u Drugom svjetskom ratu i njih nije bilo u Zagrebu – rekao je Keleminec.

S druge strane policijskog kordona, Marko Milošević iz Radničke fronte rekao je pak da "ako netko govori i oblači se kao fašist, onda je fašist" te da fašisti nemaju snage da se tako izjasne jer znaju da je to odvratno.

>> Dva skupa: Kordon interventne policije zbog pravaških ‘vojnika’

Ključne riječi

Komentara 749

SH
srce_hrvatsko
12:39 28.02.2016.

To antifašisti? Dajte,molim vas. To su crveni fašisti.

LU
lukivoda
12:39 28.02.2016.

takozvani su jedino ovi crveni fašisti koji se kriju pod imenom antifašista

Avatar Feniks
Feniks
12:47 28.02.2016.

Keleminac je daleko od njemačke Pegide, mađarskg Jobbika, francuskih i engleskih desničara. Ali treba pokazati zube komunjarskim fašistima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije