Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Humanitarno

KBC-u Rijeka uručen ček vrijedan 20 tisuća kuna

Donacija Udruge Hrvata BiH Primorsko-goranske županije
Foto: Promo
18.12.2018.
u 16:29

Donacija Udruge Hrvata BiH Primorsko-goranske županije

Udruga Hrvata BiH Prsten, točnije Podružnica Primorsko-Goranske županije danas je u biblioteci Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka uručila ček u iznosu od 20.000 kuna. Ček je ispred KBC-a Rijeka preuzeo dr. Arjan Verbić i glavna sestra Ana Šimunović, a uručili su ga Ana Babić, predsjednica UBH Prsten PGŽ te podpredsjednik Goran Brašnić.

Udruga Hrvata iz Bosne i Hercegovine na području Primorsko-goranske županije uspješno djeluje već 12 godina i prepoznata je u lokalnoj zajednici po svom radu i vrijednim pojedincima ali i donacijama pojedinim poliklinikama KBC-a – najčešće malim pacijentima pa je tako i ovoga puta doniranim sredstvima kupljen monitor za mjerenje vitalnih funkcija i tlakomjer.

Osim humanitarnog rada Udruga Prsten može se pohvaliti i radom klubova koji promiču zajedništvo kroz razne sportske, društvene i kulturno zabavne sadržaje – Forum mladih, Klub žena, Klub poduzetnika i Klub znanstvenika.

„Čast mi je i zadovoljstvo što sam dio ovakve plemenite i vrijedne organizacije kao što je Prsten. Ovo je jedan mali prilog za naše najdraže male pacijente, ali nastojimo osluškivati bilo naroda, pomagati potrebite svaki dan. Udruga Prsten promiče zajedništvo hrvatskog naroda, pomaže najranjivije, povezuje gospodarstvenike, njeguje tradiciju. Zahvaljujem svim članovima Udruge, svim podupirateljima Udruge jer su i oni zaslužni za ovu plemenitu akciju“, istaknula je predsjednica UBH Prsten PGŽ Ana Babić.

Udruga Hrvata BiH Prsten osnovana je s ciljem okupljanja, međusobnog povezivanja i pomaganja Hrvata i drugih građana podrijetlom iz BiH. Udruga broj više od 3500 fizičkih i 200 pravnih čiji broj neprekidno raste, a osnovni cilj udruge je biti most između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije