Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RK Podravka

Kazneno prijavljeni bivši direktor i bivša tajnica za malverzacije

Domović (1)
Josip Maljak/PIXSELL
05.07.2013.
u 13:02

Iako policija ne otkriva identitet osumnjičenih, doznajemo da je riječ o Marijanu Domoviću i Ani Matišić

Koprivnička policija kazneno je prijavila bivšeg direktora RK Podravke Marijana Domovića i bivšu tajnicu Anu Matišić zbog sumnje da su utajili porez, zlorabili povjerenje u gospodarskom poslovanju i krivotvorili službene ili poslovne isprave. Policija u priopćenju ističe, ne navodeći identitet osumnjičenika, da je Domović (59) u svojstvu odgovorne osobe kluba, tijekom 2004. pa sve do 2008. godine, organizirao i provodio isplatu novčanih naknada igračicama i suradnicima u gotovini, bez plaćanja poreznih obveza, čime je oštećen državni proračun za 88.966 kuna. Sumnja se da su novčana sredstva isplaćivana u dogovoru i posredstvom tajnice Matišić (53), koja je zbog pribavljanja gotovinskih novčanih sredstava sastavljala neistinitu poslovnu dokumentaciju o službenim putovanjima.

Također, sumnja se da si je tajnica tijekom 2007. godine posredstvom blagajne kluba neovlašteno isplatila 5086 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave protiv osumnjičenih i pravne osobe – sportske udruge podneseno je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.  

>> Kupcima stanova koje su prevarili moraju vratiti 17,8 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije