Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provjera legalnosti

Kaznene prijave zbog poslovanja tvrtke Vukovarski branitelj

Foto: Branimir Bradarić
13.01.2014.
u 12:17

Riječ je o aktivnostima prilikom privatizacije vukovarske tvrtke Vupik gdje je, kako tvrde iz Koordinacije, velika većina branitelja prevarena

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara danas će Državnom odvjetništvu i Uskoku predati zahtjev za provjeru legalnosti i zakonitosti poslovanja tvrtke Vukovarski branitelj. Radi se o aktivnostima prilikom privatizacije vukovarske tvrtke Vupik gdje je, kako tvrde iz Koordinacije, velika većina branitelja prevarena.

Pojašnjavajući zahtjev predsjednik Koordinacije Franjo Šoljić rekao je da su 342 vukovarska branitelja uplatili po 1200 kuna za potrebe osnivanja poduzeća Vukovarski branitelj, a da se sada samo njih 29 vode kao osnivači, odnosno, suvlasnici poduzeća. Tvrdi da je Vukovarski branitelj, u 2013 godini, ostvarivala dividendu na dionice u svome vlasništvu u iznosu od 700 000 kuna kao i da je za 2010. godinu morala platiti preko milijun kuna na ime poreza na dobit. – Ostaje nejasno zašto pravo na dionice Vupika prilikom privatizacije nisu imali svi branitelji Vukovara temeljem popisa branitelja, odnosno, potvrde o statusu vukovarskog branitelja.

Zašto se sudjelovanje u privatizaciji uvjetovalo plaćanjem 1200 kuna kao i zašto 311 branitelja, koji su uplatili traženi iznos, nije steklo status suvlasnika tvrtke niti imaju pristup informacijama o poslovanju iste, pita se Šoljić. Društveni ugovor o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću verificiran je dana 10. siječnja 2007. godine pred Trgovačkim sudom u Osijeku gdje tvrtku Vukovarski branitelj zastupaju direktori i to Danijel Rehak, Stipo Šeremet, Zvonko Milas, Dragutin Guzovski i Tomislav Gašpar.

>> Vukovarski branitelj Darko Pajčić je kritično

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije