Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lučka kapetanija

Kazne kapetanima jedrilica zbog sudara u Splitskim vratima

\'25.07.2010., Sibenik - Lucka kapetanija Sibenik tijekom jutra provodila akciju  Hobotnica i kontrolirala plovila te kaznjavala prebrze glisere. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL\'
\'Hrvoje Jelavić/PIXSELL\'
16.05.2011.
u 13:48

Jedrilice "Barracuda“ i „Mala vala“ sudarile su se u subotu 14. svibnja. Nitko nije ozlijeđen, a oba broda pretrpjela su manju materijalnu štetu

Zbog nepoštivanja pravila sigurnosti plovidbe Lučka kapetanija Split kaznila je zapovjednike jedrilica „Barracuda“ i „Mala vala“ koje su se sudarile u subotu 14. svibnja 2011. u Splitskim vratima. Nitko nije ozlijeđen, a na obje jedrilice nastala je manja materijalna šteta

Zapovjednik „Barracude“, koja plovi pod zastavom Sejšelskih otoka, kažnjen je sa 2000 kuna, a zapovjednik „Male vale“, jedrilice u vlasništvu tvrtke PBZ leasing, sa 3000 kuna.

 

Kako je izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, na „Barracudi" su se nalazila četiri člana posade, jedan hrvatski i tri ruska državljana, kada ju je u splitskim vratima u subotu oko 15.45 sati u desni bok udarila jedrilica „Mala vala“ na kojoj je bilo sedam članova posade, svi slovenski državljani. 

Komentara 1

CH
chainsaw.
14:33 16.05.2011.

ne isplati se ovako u sitno. popusti koncentracija, sudar i, pljus, eto kazne. kad, npr, pokrades i srusis svjetsku ekonomiju, osiguras sebe i potomke tudjim novcem, pa onda jos krenes u rat i porazbijas 3-4 zemlje koje se nemaju sanse braniti, pocicas im naftu i odneses sve sto valja – sanse su da ces se izvuci bez problema. nece ti se ni ime provalaciti po novinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije