Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pijani vozač

Kazna mu umanjena jer je otac devetero djece

\'OSIJEK....09.02.2007....CRNA.... OSIJEK...prometna nesreca na dravskom mostu....policija na ocevidu.... snimio davor javorovic\'
Foto: Davor Javorović/Arhiva VL
1/3
30.05.2012.
u 22:00

Bezobzirnost: Horvat je bio osuđen na 4 i pol godine zatvora jer je sa 2,14 promila usmrtio L. Grgića.

Danijel Horvat (31) te je večeri, sam je poslije priznao, iskapio nekoliko čašica rakije. Mrtav pijan sjeo je u automobil, nagazio po gasu i sa 104 kilometra na sat uletio u zavoj na dravskom mostu na ulazu iz Baranje u Osijek. Vozačku dozvolu nije imao. Prešao je u suprotni kolnički trak i udario ravno u Luku Grgića (48) koji se mopedom vraćao s posla i bio nadomak doma. Alkotest će pokazati kako je Horvat imao najmanje 2,14 promila alkohola u krvi. Na četiri i pol godine zatvora osudio ga je u siječnju Općinski sud u Osijeku. No iza rešetaka će ipak provesti 12 mjeseci manje. Kaznu mu je na tri i pol godine spustio osječki Županijski sud. Razlog je tomu, doznajemo, što je otac devetero djece.

Kaciga ne cesti

– I ona kazna bila je premala za smrt moga oca. Mi moramo s tim živjeti svaki dan. U šoku sam – teškim glasom kaže Maja Grgić (24), kći poginulog Luke. Maja je prva kobne večeri u veljači 2007. stigla na most. Otac nije dolazio kući pa ju je majka poslala u \"izvidnicu\". Mislili su da je stradao biciklist i da je Luka zapeo zbog nesreće. Kada je stigla, ugledala je očevu kacigu na cesti.

– Vidjet ćemo može li se još što učiniti, ne možemo stati na tome – kaže ona.

Po sudnicama se povlače teških pet i pol godina. Presuda iz siječnja bila je druga koju je izrekao Općinski sud. Prva je presuda ukinuta jer Horvat, inače Rom, na suđenju nije imao prevoditelja za romski jezik, nego je taj posao odradila njegova supruga. Danijel Horvat liječio se već zbog alkohola i droge. Na sudu je kazao da nije kriv kako ga se tereti, ali bi volio da te večeri nije sjeo u automobil. Krivnju je svalio na oca s kojim se te večeri posvadio, a ovaj ga je čak i udario. Nervozan, popio je nekoliko čašica rakije i tablete za smirenje.

– Ne sjećam se ničega. Samo sam sjeo u auto i vozio se. Kada sam došao blizu zavoja, nije se moglo kočiti, više sam puta pumpao i odjedanput me nešto prevuklo na lijevu stranu – kazao je u obrani. Njegova je supruga, naime, tvrdila da vozilo dva dana prije nije prošlo tehnički pregled jer su kočnice navodno neispravne.

Neregistrirano vozilo

– Noć prije došao je s puta iz Francuske pa mu nisam stigla reći za kočnice – tvrdila je Horvatova supruga. Sud nije povjerovao u priču o neispravnim kočnicama, kao ni u put u Francusku. No, činjenica je da vozilo nije bilo registrirano pa je i to bio jedan od razloga zbog kojih te večeri nije smio sjesti za upravljač.

Komentara 26

CH
chemica
22:44 30.05.2012.

Pijan, drogiran, bez vozačke dozvole, u neregistriranom vozilu...Lijepa njihova mu čak pronađe i olakšavajuće okolnosti! Tomica Horvatinčić ima da izađe iz sudnice s opomenom, a Čačiću će još i žrtve morati platiti odštetu jer su vozile presporo. Pardonček, to je ipak civilizacija. Madžarska. EU.

BE
belimo
22:55 30.05.2012.

Sarkozyyy........pomoziiii....

AU
autoritet
22:32 30.05.2012.

Romima je sve dopušteno, pa i ubijati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije