Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od Kanade do Rusije

Karta svijeta: Evo kolika je podijeljenost oko homoseksualnosti!

Podijeljenost oko homoseksualnosti
Foto: Business Insider
1/3
22.01.2014.
u 08:32

Prema analizi podataka u Pewu ističu kako je temeljna podjela po pitanju prihvaćanja homoseksualnosti između zemalja koje su bogatije i manje religiozne i one koje su siromašnije i religioznije

Koliko je svijet podijeljen po pitanju homoseksualnosti? Business Insider je povodom nedavnih događaja u Rusiji, Indiji i Nigeriji izradio kartu svijeta na temelju podataka istraživačkog centra Pew. Na karti su tamnije crvenom bojom označene zemlje u kojima živi viši postotak ljudi koji smatraju da homoseksualnost ne bi trebala biti prihvaćena, dok su zelene zemlje koje su liberalnije po tom pitanju.

Istraživački centar Pew svoje istraživanje temelji na 37.653 ispitanika u 39 zemalja, a provedeno je u svibnju 2013. Prema analizi podataka u Pewu ističu kako je temeljna podjela između zemalja koje su bogatije i manje religiozne i one koje su siromašnije i religioznije. Kako ističe Business Insider karta je zanimljiva jer daje uvid u veliku podjelu među zemljama. Primjerice, u Rusiji se 74 posto stanovnika izjasnilo kako homoseksualnost ne bi trebala biti prihvaćena u društvu. U Nigeriji je taj postotak na 98 posto.

Istovremeno, u Kanadi 80 posto ispitanika smatra da bi homoseksualnost trebalo prihvatiti, dok je taj postotak u Španjolskoj još veći, 88 posto. Treba naglasiti kako za određene zemlje, poput Indije, nema podataka. No, ranija istraživanja u toj zemlji pokazuju nisku prihvaćenost homoseksualnosti. U istraživanju nisu obuhvaćene ni neke afričke i jugoistočne azijske zemlje.

>> 'EU nameće državama čudan pogled na homoseksualnost kao normu života'

>> Fotke iz života gay očeva i njihovih kćeri izazvale burne reakcije

Komentara 39

DU
Deleted user
08:51 22.01.2014.

gay propaganda svakodnevno ispire mozak ,zašto visoko razvijene demokratske države nisu uvele referendum o tom pitanju

Avatar delminium
delminium
09:04 22.01.2014.

baš na 24 sata pišu kako je gej zarazio 30 svojih istomišljenika, samo nek nastave

Avatar politicar_nije_zanimanje
politicar_nije_zanimanje
09:42 22.01.2014.

Nikada nije i neće biti normalno !! To je moje pravo!! Imam pravo na mišljenje bez osude "naprednih" fašista!! Zagovarate pravo na različitost a sve koji su različiti od vas prozivate da su zaostali, netolerantni i sl.. Dakle vi (LGBTŽMKNJAS udruge) širite govor mržnje!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije